Tehnologija

HAK: Zabranjen promet za I. i II. skupinu vozila kod Bakra i na A7

Na autocesti A1, kroz tunel Malu Kapelu te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Veliki Gložac vozi se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno.

Piše: PolitikaPlus

Zbog jake bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga i autocesti A7 Draga-Šmrika promet je zabranjen za I. i II. skupinu vozila: autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle (I. skupina), dostavna i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom (II. skupina). Na Krčkom mostu promet je zabranjen za I. skupinu: autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.


Jak vjetar usporava vožnju na autocesti A7 između čvora Jurdani i GP Rupa, no autocesta je otvorena za sav promet. Mokri su i skliski kolnici mjestimice u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te Gorskom kotaru i Lici. Vozače pozivamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te pripaze na siguran razmak između vozila. Zbog radova je zatvorena autocesta A7 između čvorova Križišće i Šmrika u oba smjera te između čvorova Hreljin i Križišće u smjeru Krka.


Na autocesti A1, kroz tunel Malu Kapelu te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Veliki Gložac vozi se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno.


Danas, od 07,00 do 15,00 sati zbog sječe stabala vozit će se uz privremenu regulaciju prometa na državnoj cesti DC227 u naselju Brezje, na dionici Banfi-Šenkovec, u Međimurskoj županiji.  Danas od 8 sati na autocesti A7 od čvora Križišće prema čvoru Hreljin u smjeru Zagreba vozit će se jednim kolničkim trakom.


Do 22. travnja, svakodnevno od 08,00 do 16,00 sati bit će zatvorena županijska cesta Končanica-Dežanovac (ŽC3138). Obilazno će se voziti preko Daruvara. Do 22. travnja na dionici državne ceste DC1 Budačka Rijeka-Grabovac u zoni radova vozi se naizmjence, jednim prometnim trakom uz regulaciju semaforima. Do 30. travnja od 08,00 do 19,00 sati, zbog razminiranja, zatvara se povremeno županijska cesta Slunj-Cetingrad (ŽC3258) u mjestu Grabarska. Vozila se propuštaju svakog punog sata po 15 minuta.


Zbog radova je zatvorena brza cesta DC10 od čvora Dubrava do spoja s državnom i županijskom cestom u Cugovcu (DC28-ŽC3052). Obilazak je kroz Vrbovec (do 31. svibnja 2016.god).

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hak promet, stanje na cestama