Kultura

DIJELIMO: Evo tko će prvi pogledati predstavu GOSPOĐICA IZ MAKSIMA

Darujemo 1x2 ulaznice.

Piše: PolitikaPlus

Od danas do SRIJEDE 27. 04. 2016. do 12.00 sati „idemo“ s nagradnom igrom koju organiziraju Zagrebačko Gradsko Kazalište "Komedija" i portal Politikaplus, u kojoj za pretpremijeru predstave GOSPOĐICA IZ MAKSIMA, koja će biti na programu u ČETVRTAK 28. 04. u 19.30 sati, u ZGK „Komedija“, Kaptol 9, darujemo 1x2 ulaznice (JEDAN dobitnik/dobitnica dobiva DVIJE ulaznice).


Sudionici nagradne igre, osim točnog odgovora na postavljeno pitanje, navode ime i prezime, točnu adresu (ulica/trg, kućni broj, grad/mjesto), e-mail adresu (obavezno) i broj telefona/mobitela. Sve to šaljete na mail: [email protected]


Ulaznice se podižu uz predočenje osobne iskaznice na dan predstave od 18.30 sati.


Nagradno pitanje za predstavu GOSPOĐICA IZ MAKSIMA je: Kako se zove legendarna glumica koja u predstavi GOSPOĐICA IZ MAKSIMA tumači lik Vojvotkinje?


Dobitnik je: Borna Kušenić.


Briljantno dramaturški obrađen kazališni hit, koji je za za izvođenje priredio Ivica Kunčević. Vrckasta kurtizana zamijenjena je za damu iz visokog društva i sada je nehotice u centru pažnje. Njena iskrenost i neposrednost, šarm i ljepota nikog ne ostavljaju ravnodušnim, a ona dobiva priliku da raskrinka sav lažni moral pomodnih francuskih salona. Direktna i često prosta ona okrene stvari u svoju korist, ostavljajući lažne moraliste da trunu u svom malograđanskom životu. Feydeau je uvijek vrlo smiješan, pogodan za ansambl i uvijek popularan i omiljen kod publike, a kazalište Komedija ga dugo nije imalo na repertoaru.


Stavljanjem klasičnog komediografskog naslova na repertoar osiguravamo publici prokušanu kazališnu zabavu, moderniziranu i ubrzanu, prilagođenu našem vremenu. Pitanja lažnog morala i plitke malograđanštine uvijek su aktualna, osobito kad ih na pozornici čujemo iz pera jednog od najvećih majstora komedije u povijesti dramskog teatra. Ovom predstavom zagrebačka će publika dobiti ono što i očekuje od Kazališta Komedija: savršeno skrojen komad u izvedbi vrsnih glumaca koji stara pitanja propituje na nov i vedar način.


U glavnoj je ulozi Sandra Bagarić, kojoj će ovo biti prva uloga u nekom dramskom komadu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

komedija, GOSPOĐICA IZ MAKSIMA, kazalište