Tehnologija

HAK: Jak vjetar puše na autocesti A6, kolnici mokri i skliski u većem dijelu zemlje

Zbog radova zatvorena je autocesta A7 između čvorova Križišće i Šmrika u oba smjera te između čvorova Hreljin i Križišće u smjeru Krka.

Piše: PolitikaPlus

Na autocesti A4 Goričan-Zagreb kroz tunel Vrtlinovec u smjeru Goričana vozi se jednim trakom, zbog prometne nezgode.

 

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni zemlje i kamenja. Jak vjetar puše na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Vozi se uz ograničenje brzine, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Podsjećamo vozače motornih vozila da u uvjetima smanjene vidljivosti i tijekom dana (oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše itd.) moraju voziti sa upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

Zbog radova zatvorena je autocesta A7 između čvorova Križišće i Šmrika u oba smjera te između čvorova Hreljin i Križišće u smjeru Krka.


Na autocesti A1 kroz tunel Malu Kapelu te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Veliki Gložac vozi se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno. Na državnoj cesti DC1 u mjestu Klinča Sela na dionici Zagreb-Jastrebarsko vozi se uz privremenu regulaciju prometa. Do 30. travnja od 08,00 do 19,00 sati, zbog razminiranja, zatvara se povremeno županijska cesta Slunj-Cetingrad (ŽC3258) u mjestu Grabarska. Vozila se propuštaju svakog punog sata po 15 minuta.

 


Na ŽC6243 Petrača-Grbavac-Brgat zbog odrona kod mjesta Brgat Donji vozi se jednim prometnim trakom.


Zbog radova je zatvorena brza cesta DC10 od čvora Dubrava do spoja s državnom i županijskom cestom u Cugovcu (DC28-ŽC3052). Obilazak je kroz Vrbovec (do 31. svibnja 2016.god).

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

promet cesta