Hrvatska

BRANITELJI: Klemm odgovorio Matiću i poručio: Vraćamo se u Savsku ako Vlada zakaže

'Već mjesec dana imamo novo vodstvo ministarstva i vidi se da se promijenio odnos prema hrvatskom branitelju.'

Piše: PolitikaPlus

Josip Klemm, jedan od vođa šatoraša za RTL je komentirao kraj prosvjeda ispred zgrade Ministarstva branitelja koji je trajao 555 dana.


"Već mjesec dana imamo novo vodstvo ministarstva i vidi se da se promijenio odnos prema hrvatskom branitelju - on je dobrodošao u ministarstvo branitelja. Zato smo i bili jedno vrijeme ovdje. Mnogi su govorili da ćemo otići kad bude izabrana naša predsjednica, pa kad su došli Domoljubna koalicija i Most na vlast, ali mi branitelji smo ostali stražariti i gledati hoće li se ministar snaći i hoće li raditi u korist hrvatskih branitelja", rekao je Klemm.


Kaže kako će i dalje zahtijevati da se prema braniteljima odnosi dostojanstveno, a ukoliko ova vlada zakaže, kaže, vraćaju se u Savsku.


"Branitelji su kroz ovih 555 dana pokazali veliko zajedništvo. Svi su govorili da nismo jedinstveni, ali itekako jesu, imaju zajedničke ciljeve i gledat će što ova Vlada i ministarstvo radi. Hoćemo im samo poručiti da rade u interesu branitelja i građana.  Bitno nam je da problem hrvatskih branitelja i Domovinskog rata ne bude ispolitiziran, da ne dopustimo da se zakon mijenja kako nekome paše. Tražimo ustavni zakon baš zato da kad netko dođe na vlast da ga ne ruši", kaže Klemm i dodaje da će se vratiti ukoliko se njihovi zahtjevi ne ispune.


Osvrnuo se i na izjavu bivšeg ministra branitelja Predraga Matića koji je rekao da  braniteljima poručuje isto ono što je Mostov zastupnik Ivan Kovačić u ponedjeljak poručio HDZ-u, aludirajući na Kovačićevo "ko vas jebe".


"Moramo Freda Matića doživjeti kao hrvatskog branitelja, i njemu kao branitelju sve najbolje. Čak neću biti ni zločest i reći da li je loše radio svoj posao, vrijeme će pokazati je li bio dobar ili loš ministar", poručio je Josip Klemm.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

savska 66, fred matić, josip klemm, branitelji