Hrvatska

NESREĆA: MORH: Dvojica pripadnika OS RH ozlijeđena tijekom obuke

Obojica su prevezeni u bolnicu.

Piše: PolitikaPlus

Dvojica pripadnika Oružanih snaga RH teško su ozlijeđeni oko 13 sati u srijedu u eksploziji tijekom specijalističke obuke na vojnom poligonu „Cerovac“ kod Karlovca i obojica su prevezeni u bolnicu, priopćeno je iz Ministarstva obrane.


 Obojica pripadnika OS RH odmah su prevezena u Opću bolnicu Karlovac gdje su podvrgnuti hitnom medicinskom tretmanu, izvijestila je kratko Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a. Ministarstvo obrane će detaljnije o ovoj nesreći pravodobno izvijestiti javnost, kaže se u priopćenju.


 Sanacijski upravitelj karlovačke Opće bolnice Suad Crnica rekao je Hini da je "trenutno uključen u zbrinjavanje dvojice ranjenih vojnika", te da ne može reći ništa više "osim da su obojica ranjenika na Odjelu intenzivne medicine u pripremi za operativni zahvat".


 Kako Hina saznaje u MORH-u od voditeljice samostalne službe za odnose s javnošću Ane Bulić, jedna ranjena osoba je polaznik temeljne časničke izobrazbe, a drugi istruktor.


Istražno povjerenstvo MORH-a ispitat će okolnosti eksplozije; život mlađeg ranjenika u opasnosti


Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general Mirko Šudov rekao je da će biti formirano posebno istražno povjerenstvo Ministarstva obrane radi utvrđivanja okolnosti ekplozije na vojnim poligonu Cerovac u kojoj su teško ozlijeđeni polaznik temeljne časničke izobrazbe, čiji je život u opasnosti, i instruktor.


 Sanacijski upravitelj Opće bolnice u Karlovcu Suad Crnica rekao je da je jedan od ranjenika već podvrgnut operaciji dok je drugi u završnim pripremama kako bi bio operiran te da su obojica teško ranjena. "Ozljeđni instuktor nije životno ugrožen, iako su njegove ozljede na ekstrimitetima i pojedinim organima vrlo ozbiljne, međutim mlađi pacijent je vrlo teško ozlijeđen i životno je ugrožen", rekao je Crnica.


 Načelnik Glavnog stožera Mirko Šudov je novinarima u karlovačkoj Općoj bolnici  rekao da su njih dvojica nastradali prilikom redovitih aktivnosti, da očevid na mjestu nesreće provode i vojna policija i Dražavno odvjetništvo RH, a da će biti formirano i posebno istražno povjerenestvo Ministarstva obrane.


 Dvojica pripadnika Oružanih snaga RH teško su ozlijeđeni oko 13 sati u srijedu u eksploziji tijekom specijalističke obuke na vojnom poligonu „Cerovac“ kod Karlovca.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nesreća, ozljeda vojnika, karlovac, morh