Tehnologija

STANJE U PROMETU: HAK: Magla smanjuje vidljivost u većini krajeva, kolona na Bajakovu

Kolona teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo na izlasku duga je oko jedan kilometar.

Piše: PolitikaPlus

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u središnjoj Hrvatskoj, Slavoniji, Gorskom kotaru i Lici te na autocestama: A1 između Zagreba i čvora Gospić, A3 Bregana-Lipovac između čvorova Jankomir i Lipovac, A5 Osijek-Sredanci, A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Bosiljevo.Iz HAK-a upozoravaju vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.


Za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5t promet je zabranjen u subotu, od 15 do 23 sata te u nedjelju, na Praznik rada, 1. svibnja, od 14 do 23 sata na važnijim državnim cestama u priobalju. Detaljan popis cesta na kojima je zabrana nalazi se na poveznici: http://www.hak.hr/info/korisne-informacije/zabrane-za-teretna-vozila/


Zbog radova zatvorena je autocesta A7 između čvorova Križišće i Šmrika u oba smjera te između čvorova Hreljin i Šmrika u smjeru Krka.
Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Veliki Gložac vozi se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno.


Do 15. svibnja na dionici autoceste A2 Zagreb-Macelj između čvorova Jankomir i Zaprešić na nadvožnjaku Bestovje, zatvoren je istočni kolnik (u smjeru Zaprešića). Vozi se dvosmjerno, zapadnim kolnikom, uz privremenu prometnu regulaciju.


Od 29. travnja do 3. svibnja zbog radova na oštećenju mosta Bistrina, na Jadranskoj magistrali (DC8), promet će teći uz regulaciju semaforima, a vozila će se propuštati naizmjence.


Do 30. travnja od 8 do 19 sati, zbog razminiranja, zatvara se povremeno županijska cesta Slunj-Cetingrad (ŽC3258) u mjestu Grabarska. Vozila se propuštaju svakog punog sata po 15 minuta.


Kolona teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo na izlasku duga je oko jedan kilometar.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hak, promet