Hrvatska

IVAN KOVAČIĆ: 'Budimo iskreni, suradnja Mosta i HDZ-a više nema smisla'

Svaku minutu koju budem imao u Saboru razotkrivat ću sve ono što narod treba znati.

Piše: PolitikaPlus

Omiški gradonačelnik i zastupnik Mosta u Hrvatskom saboru Ivan Kovačić nastavlja s kritikama suradnje unutar Domoljubne koalicije koja, ako je suditi prema njegovim riječima, više nema smisla.

 

“Budimo iskreni, suradnja Most-a i HDZ-a više nema smisla”, izjavio je donedavni predsjednik saborskog kluba zastupnika Mosta za Slobodnu Dalmaciju.

Pojašnjavajući zašto to tvrdi, Kovačić je izjavio: “Ako netko kaže da ne želi izvršavati sadržaje iz sporazuma, a za to nema uvjerljive argumente, onda nema nikakvog manevarskog prostora za ostanak u Vladi”.

 

Prema njegovim riječima u Mostu je čak bilo sastanaka o mogućem izlasku iz Vlade s obzirom na njezin loš rejting, te izlazak na nove izbore, što su navodno svi sudionici tog sastanka podržali. Ipak, za sada najava novih izbora nema, dok Kovačić upozorava kako 20-ak mjesta pomoćnika ministara još nije popunjeno i to zato što HDZ namjerno nikoga nije predložio, kaže.

 

'Povukao sam potporu HDZ-u, ali nisam otišao iz Sabora. Svaku minutu koju budem imao u Saboru razotkrivat ću sve ono što narod treba znati.I bit ću apsoutno konstruktivan. Davat ću i izdvojene prijedloge ako bude trebalo. No na moj glas se više ne može raćunati kao na siguran glas koji pripada kvoti saborske većine', kaže Kovačić za Slobodnu.

 

Na pitanje je li svjesno zaljuljao brod vladajuće koalicije , odgovorio je kako se Mostovci koji su došli u ministarstva bore unutar tromih i promjenama nesklonih struktura stotina ljudi koji su iskadrovirale vlade i SDP-a i HDZ-a.

 

- A naivna javnost vjeruje da Most nešto koči. Lijevo-desni zajedno medijski puštaju spinove da je za sve kriv Most, a zapravo su udruženim pothvatom razvalili državu kao prostitutku, na redaljku - kaže Kovačić koji kaže da bi i on kao birač Mosta bio nezadovoljan.

 

Ipak, tvrdi i kako Most neće do zadnjeg dana podržavati Vladu samo da ostane u foteljama.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ivan kovačić, most