Scena

GLAZBA: 'Brod u boci' Arsena Dedića ponovno pred publikom nakon 28 godina

'Brod u boci' vjerojatno će iznenaditi samo one koji ne znaju da se Arsen Dedić u javnom životu najprije javio pjesmama, nešto kasnije tekstovima.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Prva zbirka pjesama Arsena Dedića "Brod u boci" sredinom svibnja će nakon 28 godina ponovno izaći pred publiku, najavio je izdavač glazbena knjižara Rockmark.


Deveto nepromijenjeno izdanje donosi 29 pjesama i ciklus "Brod s mojim imenom", uz originalni predgovor Zvonimira Goloba i Arsenovu ilustraciju na naslovnici i autoportret.Zbirka "Brod u boci" prvi put je izašla 1971., kada je pjesme i šansone u knjigu sastavio i izdao pjesnik i također autor šansona Zvonimir Golob. Do 1988. zbirka je doživjela osam izdanja i ukupno 80.000 prodanih primjeraka."Brod u boci" moći će se kupiti ekskluzivno u knjižari Rockmark, koja se tom knjigom šest godina od otvorenja prvi put javnosti predstavlja kao izdavač."'Brod u boci' vjerojatno će iznenaditi samo one koji ne znaju da se Arsen Dedić u  javnom životu najprije javio pjesmama, nešto kasnije tekstovima za zabavne melodije (potpisujući ih  pseudonimom, da ne bi svoje ime identificirao s jednom djelatnošću koje su pravila onemogućavala svaki stvaralački rad) i, naposljetku, kao kompletan autor šansona. I skladatelj i tumač vlastitih stihova imali su odakle uzimati i, upravo stoga što je bio pjesnik izuzetne nadarenosti i široke kulture, Arsen je i na planu pjevane poezije ostvario najviše što je u našim prilikama moguće: ljubav velikog broja slušalaca i poštovanje upućenih", napisao je u predgovoru Zvonimir Golob.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

arsen dedić, album