Hrvatska

POVRATAK: Ivić Pašalić: Fokus mi je gospodarstvo, a politika hobi

'Pratim politiku. Moglo bi i smatram da može bolje. Svi se trebaju skoncentrirati na ono gdje se stvaraju radna mjesta.'

Piše: PolitikaPlus

Nekadašnji političar i neuspješni građevinar Ivić Pašalić pronašao se u drvoprerađivačkoj industriji. Izabran je za čelnika Udruženja drvoprerađivača Hrvatske gospodarske komore, a priča je zanimljiva jer se uoči izbora iz utrke povukla članica HDZ-a.


Izbor šefa jednog od mnogobrojnih udruženja pri HGK vjerojatno ne bi privukao toliku pozornost da nije riječ o sektoru koji čini više od 10% domaćeg izvoza. A još više jer su za čelnika izabrali Ivića Pašalića. On kaže kako ovo nije njegov povratak u politiku na mala vrata.


Gostujući u Dnevniku 3 HRT-a Ivić Pašalić je komentirao priče koje su pojavile o njegovom povratku u HDZ i politiku. Moj fokus je gospodarstvo, a politika mi je samo hobi. Pratim politiku. Moglo bi i smatram da može bolje. Svi se trebaju skoncentrirati na ono gdje se stvaraju radna mjesta. Umjesto jalovih ideoloških rasprava i lijevi i desni zajedno s gospodarstvom trebaju se uhvatiti tražiti rješenja za bolje sutra, kazao je.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Ivić Pašalić, hgk, politika