Crna kronika

TRAGEDIJA: U tvornici biodizela na području Netretića smrtno stradao radnik

Smrtno je stradao 28-godišnji radnik tijekom provjeravanja koncentracije plina u jednom spremniku, a pozlilo je 36-godišnjaku koji mu je, kako se doznaje od drugih radnika, priskočio u pomoć.

Piše: PolitikaPlus/Hina

U pogonu tvornice za proizvodnju biodizela na području Netretića u četvrtak oko 17 sati smrtno je stradao radnik, a drugi je prevezen u bolnicu i zadržan na promatranju.


 Nesreća se dogodila u tvornici Mebu za proizvodnju biodiesela. Smrtno je stradao 28-godišnji radnik tijekom provjeravanja koncentracije plina u jednom spremniku, a pozlilo je 36-godišnjaku koji mu je, kako se doznaje od drugih radnika, priskočio u pomoć. 


 Ervin Jančić, v.d. ravnatelj karlovačke bolnice rekao je za Hinu da je 36-godišnji pacijent dobro, izvan životne opasnosti, bez vidljivih tjelesnih ozljeda, ali je zbog zdravstvenih teškoća zbog kojih je hospitaliziran zadržan na promatranju.


 Županijska državna odvjetnica Gordana Križanić je na mjestu očevida rekla da se utvrđuje razlog zašto se uobičajena provjera koncentracije plina pretvorila u tragediju. Rekla je da će javnost, čim se utvrdi razlog nesreće, biti obaviještena o tome.


 Prema svejdočenju radnika, 28-godišnjaku je pokušao pomoći 36-godišnji kolega, koji bi vjerojatno i sam smrtno stradao da nije povikao da se dogodila nesreća i tako privukao pažnju vozača cisterne koji je slučajno naišao i spasio ga.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nesreća, smrt, biodizel, tvornica