Zagreb

SDP: Kakvi smo prema djeci, vrtići su u prosjeku stariji od 30 godina!

Tete najbolje znaju, one svaki dan žive s djecom! Standard i uvjeti rada hitno se moraju poboljšati u skladu s propisima!

Piše: PolitikaPlus

Jučerašnji prosvjed odgojitelja/ica i djelatnika/ca u gradskim vrtićima rezultat je dugogodišnje neodgovorne politike gradske uprave prema odgojno-obrazovnim institucijama. Sustavno se ignorira Državni pedagoški standard: vrtići su u prosjeku stariji od 30 godina, dakle nema novih vrtića, a i privatni vrtići guše se rigoroznim birokratskim propisima.

 

Grupe su prenapučene, čime je otežan odgojni rad i napredak djece, a ugroženi su i zdravstveni i higijenski standardi. Odgojiteljice i odgojitelji su neadekvatno plaćeni za svoj rad i kompetencije koje su stekli usavršavanjem. Ne ulaže se u igračke i didaktičku opremu koja je osnova za dječji kognitivni razvoj i učenje.

 

Sve zahtjeve inicijative „Dajte 5 za DPS!“ zagrebački SDP smatra opravdanim i realnim te pruža potpunu podršku djelatnicima gradskih vrtića u borbi za bolje uvjete u vrtićima i poštivanje standarda, na dobrobit djece, djelatnika i roditelja koji s pravom očekuju najbolje za svoju djecu!

 

„Tete najbolje znaju, one svaki dan žive s djecom! Standard i uvjeti rada hitno se moraju poboljšati u skladu s propisima! Kakvi smo prema djeci, takvi smo prema Zagrebu!“ izjavio je Davor Bernardić, predsjednik zagrebačkog SDP-a i potpredsjednik Skupštine te zatražio hitno sazivanje zajedničke tematske sjednice Odbora za kontrolu, Odbora za mladež i Odbora za obrazovanje i sport, gdje bi se pokrenuo dijalog i potaklo rješavanje navedenih problema.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vrtići, sdp