Tehnologija

HAK: Stanje na hrvatskim cestama: Magla na dionicama A1, A3 i A6

Magla smanjuje vidljivost u dijelu središnje Hrvatske, Slavonije te u Lici i Gorskom kotaru, a ima je i na autocestama A1 između Zagreba i Karlovca te čvorova Bosiljevo i Gospić.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Magla smanjuje vidljivost u dijelu središnje Hrvatske, Slavonije te u Lici i Gorskom kotaru, a ima je i na autocestama A1 između Zagreba i Karlovca te čvorova Bosiljevo i Gospić, A3 Bregana-Lipovac između Ivanje Reke i Novske te


A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo 2 i Kikovica. Na autocesti A1, zbog izvanrednog održavanja, kroz tunel Sveti Rok u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine od 80 km na sat, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub.


Zbog radova zatvorena je autocesta A7 između čvorova Križišće i Šmrika u oba smjera te između čvorova Hreljin i Šmrika u smjeru Krka.


 Na autocesti A1 kroz tunel Malu Kapelu te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Veliki Gložac vozi se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno.


 U povodu obilježavanja 140. obljetnice Hrvatske vatrogasne zajednice, danas će se u ZAgrebu održat svečani mimohod vatrogasnih postrojbi na kojem će sudjelovati oko 2500 vatrogasaca i dvadesetak vatrogasnih vozila iz cijele Hrvatske. Svečani mimohod počinje u 9 sati, a trasa kretanja je: Savska cesta 1 (dvorište vatrogasne postaje) – Savska – Rooseveltov trg – Trg maršala Tita – Frankopanska – Ilica – Trg bana J. Jelačića. Radi osiguranja mimohoda od 8:45 do 10 sati predviđena je potpuna zabrana prometa za sva motorna vozila i tramvajski promet u zoni kretanja mimohoda. 


 Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.


 Do 15. lipnja  na državnoj cesti DC201 u blizini graničnog prijelaza Požane/Sočerga vozi se uz regulaciju prometa semaforima, a i dalje je zabrana prometa za autobuse koji se preusmjeravaju na GP Kaštel.


Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 tona.


 Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.


 Trajekt na liniji Split-Vis isplovit će danas iz Visa u 16:30 sati (umjesto u 15:30 sati), a iz Splita za Vis u 19 sati (umjesto u 18:30 sati).

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

promet, hak