Hrvatska

MINISTAR: Darko Horvat: Nisam niti sam ikad bio u poslovnim odnosima s MOL-om

'Neka institucije rade svoj posao.'

Piše: PolitikaPlus

 Ministar poduzetništva i obrta, Darko Horvat, danas je u Šibeniku predstavljao novi program poduzetnicima i obrtnicima, prenosi N1.


"E-impuls, kako ga mi sada zovemo, dobiva jedan drugi izvor. Poduzetnici više sredstva neće dobivati iz državnog proračuna, već iz EU fondova i strukturalnih fondova. Ova Vlada inzistira na što manjem deficitu u državnom proračunu i investicijama koje ne mogu stati", rekao je Horvat.


Upitan da komentira takozvanu aferu "Konzultantica", ministar je rekao da ne zna ništa o tom poslu.


"Ja o tom poslovnom angažmanu ništa ne znam, a novinarske napise ne mogu komentirati."


Tvrdi i da HDZ nije za obustavu arbitraže između INA-e i MOL-a.


"Nitko ne inzistira na obustavi. Ja tvrdim da do nje nije trebalo doći, ali u trenutku kada dođe i izgubimo ja pitam one koji su je pokrenuli tko će platiti te troškove."


U medijima se spominje da se Horvat zauzeo da se Hrvatska uključi u gradnju nuklearne elektrane u Paksu.


"Vama su interpretacije u potpunosti u krivu. Hrvatska energiju dobiva iz dva stabilna izvora napajanja - nuklearnih elektrana u Krškom i Paksu. I na jednoj i na drugoj lokaciji se planiraju novi blokovi i ja sam siguran da zbog interesa hrvatskih poduzetnika mi tržne viškove možemo otkupljivati po vrlo konkurentnim cijenama i dovesti u Hrvatsku", odgovorio je Horvat.


Za Panama paperse Horvat je rekao da on konkretno ništa o tome ne zna, ali da ministar financija Zdravko Marić radi detaljno na tome.


Mostov zastupnik Miro Bulj rekao je da Povjerenstvo za sukob interesa uz premijera, potpredsjednike Vlade treba istražiti i ministra Horvata.


"Neka institucije rade svoj posao. Što god im treba od mene ja ću se vrlo rado odazvati. Nisam, i nikada nisam bio u poslovnom odnosu s MOL-om", kazao je Horvat.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ina, darko horvat, mol