Turizam

NA OTOKU KRKU: Zbog sumnje na legionelu zatvoren hotel Corinthia u Baškoj

Hotel Corinthiju napustili su i osoblje i turisti. Inspektori i stručnjaci pregledavaju mjesta na kojima bi se eventualno mogla skrivati bakterija legionela.

Piše: PolitikaPlus

Do daljnjega je zatvoren hotel Corinthia u Baškoj na otoku Krku. I to nakon što je iz Europskog centra za praćenje legionarske bolesti stigla informacija da je jedan od bivših gostiju toga hotela navodno zaražen legionarskom bolešću.


Hotel Corinthiju napustili su i osoblje i turisti. Inspektori i stručnjaci pregledavaju mjesta na kojima bi se eventualno mogla skrivati bakterija legionela.Preventivno hotel neće raditi dok ne bude gotova analiza uzoraka vode, kao i stanje vodovonih instalacija, bazena te klima-uređaja.


Legionela je vrsta mikrobakterije, a uzrokuje legionarsku bolest. Bolest rezultira dišnim simptomima s visokom temeperaturom, drhtavicom i može uzrokovati upalu pluća. U najtežem slučaju može završiti smrću. Bolest se ne prenosi u kontaktu s oboljelim.


No već na samu sumnju, kaže voditeljica epidemiološke službe u Rijeci Danijela Lakošeljac, uvedene su stroge mjere kako bi se utvrdila rizična mjesta na kojima se bakterija legionela mogla razviti i skriti.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

baška voda, bakterije