Kultura

NE PROPUSTITE: Cinestar: Live prijenos svjetske premijera baleta Frankenstein

Ljubitelje baleta u Hrvatskoj zasigurno će razveseliti vijest kako u srijedu 18. svibnja u 20h ekskluzivno u CineStar kinima imaju priliku gledati prijenos uživo plesne senzacije svjetske klase.

FOTO: Press
Piše: PolitikaPlus

Ljubitelje baleta u Hrvatskoj zasigurno će razveseliti vijest kako u srijedu 18. svibnja u 20h ekskluzivno u CineStar kinima imaju priliku gledati prijenos uživo plesne senzacije svjetske klase – balet Frankenstein u izvedbi The Royal Ballet.

 

Koreograf izuzetnog talenta, Liam Scarlett, nakon suradnje sa londonskom Royal Opera House na sofisticiranim i mračnim psihološkim baletima poput Asphodel Meadows, Sweet Violets i The Age of Anxiety, publici donosi potpuno novu koreografiju kultnog gotičkog romana Frankenstein, autorice Mary Shelley. Njegov prvi dugometražni balet na pozornici Covent Gardena, impresivnog trajanja čak 2h i 55min, prikazat će priču o izdaji, znatiželji, smrti i prije svega ljubavi. Scarlett, želeći ispričati poznatu priču na potpuno nov način, istražio je dubine ljudske naravi i našu potrebu da pronađemo svoje mjesto pod suncem te je za tu iznimnu priliku angažirao skladatelja Lowella Liebaramana koji mu je skladao potpuno novu kompoziciju.


Reakcije onih koji su prvi imali priliku vidjeti ovu baletnu priču spektakularne su: „Najbolja produkcija ikad“, „Veličanstven prikaz mračnih emocija“, „Izuzetan prvi čin“ samo su neki od komentara, a Liam Scarlett prozvan je modernim Kennethom MacMillanom.

 

Ne propustite 18. svibnja posjetiti CineStar kina i pogledati prijenos vrhunskog baleta uživo iz Royal Opera House u Londonu!


Posebnu pogodnost imaju vlasnici Senior klub kartice, kao i studenti sa CineStar Studentskom karticom, koji ulaznice za opere i balete mogu kupiti po povlaštenim cijenama.


Prijenose baletnog spektakla možete gledati u CineStar kinima u Zagrebu (Avenue Mall i Branimir centar), Vukovaru, Varaždinu, Šibeniku, Splitu, Slavonskom Brodu, Rijeci, Osijeku i CineStar kinu u Bihaću.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

live prijenos, cinestar, balet