Hrvatska

HOD ZA ŽIVOT: Protuprosvjednica stala pred kolonu za dostojanstvo života. Intervenirala i policija

Kad se jedna feministica ispriječila koloni došlo je do naguravanja.

Piše: PolitikaPlus

Sa zagrebačkog Trga kralja Tomislava u 10 sati krenula je kolona građana koje je građanska inicijativa ''Hod za život'' okupila pod geslom ''Za život, obitelj i Hrvatsku''. Mnoštvo ljudi u koloni je zatim krenulo prema Trgu bana Jelačića, a predvode ih pater Ike Mandić i Željka Markić iz udruge U ime obitelji. Na Zrinjevcu im se pridružila i premijerova supruga Sanja Orešković s kćerima.


Kod hotela Palace glazbu su nadjačali zvukovi bubnjeva, a kolonu su dočekali antifašisti i feministkinje. Između dvije grupe stali su redari kako bi se izbjegli mogući sukobi. No, kad se jedna feministica ispriječila koloni došlo je do naguravanja. Intervenirala je policija nakon čega je kolona nastavila put prema središnjem gradskom trgu, prenosi Večernji list.  


– Ovim miroljubivim hodom izrazit ćemo optimizam i skrenuti pozornost na dostojanstvo i vrijednost svakog ljudskog života, od začeća do prirodne smrti, te činjenicu da je upravo čovjek najvrjednije bogatstvo za obitelj i Hrvatsku, istakli su organizatori uoči početka akcije. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

prosvjed, pobačaj, zagreb