Hrvatska

REAKCIJA: Ministarstvo poziva na dijalog: Reforma je iznad svih grupacija

Nemamo namjeru izgubiti iz vida one od kojih smo krenuli, učenike. Cjelovita kurikularna reforma je iznad svih grupacija i partikularnih interesa, poručuju iz MZOS-a.

Piše: PolitikaPlus

Ekspertna radna skupina tijelo je kojem je dolaskom ove vlade povjeren mandat da nakon provedene stručne rasprave doradi prijedloge kurikularnih dokumenata za potrebe javne rasprave te izradi izvješće o provedenoj stručnoj raspravi, priopćilo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. 


Istaknuli su kako vjeruju da će radna skupina ispuniti svoju zadaću u dogovorenom roku.


Nakon provedene javne rasprave slijedi usklađivanje u nadležnosti Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta kurikulumskih dokumenata s očitovanjima zainteresirane javnosti, a u konačnici i recenzijski postupak koji ti dokumenti prije donošenja trebaju proći.


Dodali su kako se hrvatska obrazovna politika jasno opredijelila za kurikularni pristup još 2005. godine baš zbog učenika.


- Danas, kada je nakon više od deset godina velik posao u tom smjeru odrađen, na čemu iskreno zahvaljujemo svima koji su tome pridonijeli, nemamo namjeru izgubiti iz vida one od kojih smo krenuli, učenike. Cjelovita kurikularna reforma je iznad svih grupacija i partikularnih interesa, imajući to u vidu, pozivamo sve dionike na dijalog i uvažavanje, na sve ono što kurikularnom reformom nastojimo postići, a to je nacionalni konsenzus oko sadržaja kurikulumskih dokumenata u Republici Hrvatskoj - ustvrdili su iz MZOS-a.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

boris jokić, kurikularna reforma, mzos