Hrvatska

PORUKA: Tihomir Cipek: Ako dođe do izbora znam tko će najviše dobiti

Na upit kada bi Karamarka smijenili, bi li uopće postojala ova Vlada kazao je da ne bi, ali da to treba gledati iz dva aspekta.

Piše: PolitikaPlus

Tihomir Cipek, politički analitičar gostujući u Dnevniku Nove TV kazao je da će ako će doći do novih izbora najveći gubitnici biti stranke koje participiraju u vlasti dok bi najveći dobitnici bili - građani.


Upitan hoće li Karamarko preživjeti opoziv naveo je da bez obzira kakvi bili rezultati glasovanja u Saboru, on će ostati predsjednik najveće stranke u Hrvatsko.i


'Nedavno je pobijedio na izborima unutar stranke, tako da će u tom smislu politički preživjeti. Trebamo vidjeti da li će preživjeti kao član Vlade i trebamo vidjeti što će se događati unutar stranke, ako ovakva situacija potraje', kazao je Cipek, prenosi Dnevnik.hr.


Na upit kada bi ga kada bi ga smijenili, bi li uopće postojala ova Vlada kazao je da ne bi, ali da to treba gledati iz dva aspekta.


'Prvo je pravni; formalnopravno Vlada ne bi pala kad bi bio smijenjen potpredsjednik Vlade. Vlada pada, prema našem zakonu, samo ako je opozvan predsjednik Vlade ili cjelokupna Vlada kao takva. No zna se da ta Vlada ovisi od podrške HDZ-a. Potpuno jasno je gospodin Brkić rekao da HDZ u potpunosti stoji iza potpredsjednika Vlade Karamarka, tako da bi to značilo pad Vlade', pojasnio je Cipek.


Dodao je da bi u slučaju novih izbora najveći gubitnici bile stranke, a najveći dobitnici građani.


'Jasno je da bi stranke koje su u Vladi izgubile jako puno. Mislim da bi najviše izgubio Most, da bi na račun toga porastao Živi zid, da bi dio tih glasača prešao SDP-u. No, znam tko bi bio najveći dobitnik. To bi bili hrvatski građani. Mislim da je većini građana ovakve nefunkcionalne vlasti dosta i da većina ljudi zagovara i zaslužuje da sami ponovo odaberu koga žele da im vlada', zaključio je.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hdz, tomislav karamarko, vlada, tihomir cipek, most