Zagreb

DOBIO PONUDU: U borbu za gradonačelnika Zagreba ide i Stjepan Mesić?

Nisam siguran da ću prihvatiti ponudu HSU da se kandidiram za gradonačelnika Zagreba zato što vjerujem da ću još raditi u svom Uredu bivšeg predsjednika RH.

Piše: PolitikaPlus

Nakon što je saborska većina 18. svibnja promijenila zakon kako bi bivšem predsjedniku Stjepanu Mesiću ukinula ured, šef HSU Silvano Hrelja sastao se s Mesićem i predložio mu da se kandidira za gradonačelnika Zagreba.

 

Mesić konačnu odluku još nije donio, a ovih dana sastat će se još jednom s Hreljom.

 

Razgovarali smo s predsjednikom Mesićem i bilo bi nam drago da bude HSU-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba jer smatramo da je riječ o osobi koja ima veliko političko iskustvo, a ono je u ovim nestabilnim i neizvjesnim vremenima potrebno i Zagrebu i Hrvatskoj. 

 

Neću odmah prekrižiti tu opciju, naći ću se još jednom s Hreljom. Ali nisam siguran da ću prihvatiti ponudu HSU da se kandidiram za gradonačelnika Zagreba zato što vjerujem da ću još raditi u svom Uredu bivšeg predsjednika RH. I dalje me zovu svjetski lideri, imam još dovoljno političkog kapitala da u svijetu promoviram hrvatske političke i gospodarske interese. Prva opcija i dalje je Ured bivšeg predsjednika – prenosi Večernji list.

Sutra ću Ustavnom sudu poslati prijedlog za ocjenu ustavnosti tog zakona i tražit ću da Ustavni sud donese privremenu mjeru o suspenziji primjene zakona sve dok ne donesu konačnu odluku. Prijedlog je već napisan. Zbog povrede Ustava, jer taj je zakon napisan samo zbog mene, obratit ću se i europskom sudu poručuje Stjepan Mesić.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hsu, zagreb, stjepan mesić