Sport

DOGOVOR: Šuker dogovorio s igračima raspodjelu premija za rezultat na Euru

Premija od rezultata na EURU podijelit će se u omjeru 50-50.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Uoči početka Europskog nogometnog prvenstva predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker dogovorio je s izbornikom Antom Čačićem, kapetanom Darijom Srnom te nekolicinom iskusnijih igrača da se premija od rezultata na EURU podijeli u omjeru 50-50.


To znači da će 50 posto ukupne zarade na Europskom prvenstvu pripasti po već razrađenim kriterijima nogometašima koji su sudjelovali u ostvarivanju rezultata, a pola dobiti ide u blagajnu HNS-a. Prošli je tjedan objavljeno da će 24 reprezentacije sudionice Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj koje počinje u petak među sobom raspodijeliti rekordni nagradni fond u visini od 301 milijun eura.


Taj je iznos za 35 posto veći od prethodnog koji se dijelio za EP 2012. u Poljskoj i Ukrajini te za 39 posto veći od nagradnog fonda iz 2008. kada je Euro održan u Austriji i Švicarskoj.


Samo će za nastup reprezentacije sudionice dobiti po osam milijuna eura, osvojeni bod u natjecanju po skupinama vrijedi 500.000 eura, a pobjeda milijun. Nagrada za plasman u osminu finala iznosi milijun i pol eura, plasman u četvrtfinale vrijedan je dva i pol milijuna eura. Polufinalisti će biti bogatiji za četiri milijuna eura, a finalisti će si podijeliti 13 milijuna eura.


Pobjednik Europskog prvenstva u Francuskoj će dobiti osam, a poraženi pet milijuna eura.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

EURO, IGRAČI, DAVOR ŠUKER, PREMIJE