Hrvatska

STAV: Hrast za nastavak suradnje s Mostom i protiv novih izbora

Stranka Hrast - Pokret za uspješnu Hrvatsku opovrgnula je da je njihov predsjednik, saborski zastupnik Ladislav Ilčić potpisao HDZ-ov zahtjev za opozivom premijera Tihomira Oreškovića.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Stranka Hrast - Pokret za uspješnu Hrvatsku opovrgnula je u utorak da je njihov predsjednik, saborski zastupnik Ladislav Ilčić potpisao HDZ-ov zahtjev za opozivom premijera Tihomira Oreškovića te poručuju kako se zalažu za nastavak suradnje Domoljubne koalicije s Mostom i protive raspisivanju prijevremenih parlamentarnih izbora.


 Hrast u priopćenju ističe da su netočne informacije koje su objavili neki mediji da je i Ilčić među potpisnicima zahtjeva za opozivom premijera, koji je u saborsku proceduru danas uputio HDZ, njihov partner iz Domoljubne koalicije. 


 Vezano uz aktualnu političku situaciju, Predsjedništvo Hrasta protivi se ponovljenim izborima koje smatra velikim troškom za Hrvatsku te otvaranjem mogućnosti da SDP ponovno formira vladu. Smatraju da treba nastaviti suradnju s Mostom, te poručuju da će podržati samo one poteze HDZ-a koji su dogovoreni s Mostom.


 Predsjedništvo je donijelo i zaključak da Hrast ne može biti dio neke nove saborske većine sa strankama koje su programski značajno različite, poput SDSS-a.


 Hrast, koji u Saboru ima jednog zastupnika, u priopćenju izražava "žaljenje i zabrinutost" što je došlo do ovakve situacije, no smatraju "da u svim političkim djelovanjima dobrobit Hrvatske mora biti prioritet".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

most, vlada, hrast