Sport

SPLIT: Hajduk i njegove udruge traže primjenu Zakona o sportu

Predsjednik uprave Hajduka Ivan Kos je izjavio da klub daje punu podršku Našem Hajduku i Torcidi i da oni kao pokretači promjena u Hrvatskoj žele ukazati na probleme sa Zakonom o sportu.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Da se Zakon o sportu, odnosno njegove izmjene i dopune ne provode u srijedu su javno u Splitu upozorili Hajduk, Torcida i udruga Naš Hajduk koji su zbog toga održali konferenciju za medije s koje su još jednom poručili da žele pravednije odnose u hrvatskom nogometu.


Predsjednik uprave Hajduka Ivan Kos je izjavio da klub daje punu podršku Našem Hajduku i Torcidi i da oni kao pokretači promjena u Hrvatskoj žele ukazati na probleme sa Zakonom o sportu. Rekao je da su se našli u vakuumu zbog čega se stvari moraju promijeniti, a zakoni poštivati.


Glasnogovornik Torcide Damir Gruić je tom prilikom kazao kako je Dinamo personifikacija svega lošeg što se događa i dodao da Zdravko Mamić više neće iz svečane lože gledati utakmice na Poljudu već iz Zagreba.


"U nekim stvarima nema kompromisa. Torcida će nastaviti borbu za pravednije odnose. Za nas nema priče da je moguć suživot s ljudima koji vode nogomet. Ne postoji mogućnost da se taj stav promijeni. Tražit ćemo podršku Hajduka, da se bori i žešće nego do sada. Suživot s ljudima koji vode hrvatski nogomet nije moguć. Tu nema kompromisa. U nekim stvarima nema pregovora. HNS se mora promijeniti", kazao je Gruić.


Tajnik Udruge Naš Hajduk Ivan Rilov je među ostalim podsjetio kako su nedavno prijavili ministra obrazovanja, znanosti i sporta za kojeg drže da nije na odgovarajući način radio svoj posao i to tako da je sprečavao primjenu Zakona o sportu. Kazao je da je skandalozno to što je grubo kršena procedura i da se u Hrvatskoj svjesno ne provode zakoni koji su na snazi.


"To očito nikoga nije briga. Ako je HNS u pravu, a nije, i da dio Zakona o sportu je problematičan i nije primjenjiv, onda znači da ne može biti na snazi. Ili je cijeli zakon primjenjiv ili uopće nije primjenjiv. Nismo mogli vjerovati da se u parlamentarnoj demokraciji na početku 21. stoljeća događaju ovakve stvari. Nadamo se da još ima ljudi koji imaju nešto u srcu i glavi i da neće dopustiti da se ovo nastavi. Samo tražimo da se poštuje Zakon", kazao je Rilov.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zakon o sportu, naš hajduk, hajduk