Tehnologija

HAK: Stanje na hrvatskim cestama: Kolnici mjestimice mokri i skliski

Zbog prometne nesreće zatvorena je državna cesta Velika Gorica-Sisak (DC30) u mjestu Staro Čiče. Obilazak je lokalnim cestama.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Istri, Hrvatskom primorju, Dalmaciji, Lici, Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj, a magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Lici i na autocesti A1 između čvora Otočac i tunela Sveti Rok, izvijestio je u petak Hrvatski autoklub (HAK).


 Zbog prometne nesreće zatvorena je državna cesta Velika Gorica-Sisak (DC30) u mjestu Staro Čiče. Obilazak je lokalnim cestama.


 Zbog radova je zatvorena autocesta A7 između čvorova Šmrika i Križišće u smjeru Rijeke, a između čvorova Hreljin i Šmrika u smjeru Krka vozi se usporeno kroz zonu radova.


 Do 15. lipnja, radnim danima od ponedjeljka do petka, od 8 do 13 sati i od 15,20 do 18 sati zatvara se državna cesta DC52 u Vrhovinama (zbog radova na križanju željezničke pruge Oštarije-Knin-Split). Obilazak: Zalužnica-Čovići-Lički Osik-Korenica-Borje (DC52) i obrnuto. U petak, 10. lipnja od 8 do 17 sati zbog radova na državnoj cesti DC302 Poreč-čvor Baderna na dijelu servisne zone Buići-Poreč vozit će se uz privremenu regulaciju prometa.


 Dvosmjerno se vozi na autocestama A2 Zagreb-Macelj između naplatnih postaja Zaprešić i odmorišta Jakovlje, A3 Bregana-Lipovac između čvorova Novska i Okučani u zoni radova te jednom tunelskom cijevi kroz tunel Malu Kapelu na autocesti A1.


 Za sav promet zatvorene su državne ceste: DC1 u Krapini (obilazak za osobna vozila je gradskim ulicama, a za teretna autocestom A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Đurmanec); DC10 od čvora Dubrava do spoja s državnom i županijskom cestom u Cugovcu (obilazak je kroz Vrbovec); DC48 Baderna-Pazin na dionici Šurani-Kičer (kod Tinjana); spoj državnih cesta DC219 Ulica Domovinskog rata i DC1 Vukovarska ulica (bivša Splitska ulica) u Sinju.


 Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.


 Na graničnim prijelazima promet teče bez ograničenja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

promet, hak