Hrvatska

JEDNOGLASNO: Krešo Beljak: HSS je za opoziv premijera Tihomira Oreškovića

Beljak je istaknuo kako je Predsjedništvo HSS-a na sjednici u petak jednoglasno usuglasilo i jednoglasno donijelo dva zaključka.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjedništvo Hrvatske seljačka stranka (HSS) u petak je jednoglasno zaključilo da je HSS za raspuštanje Vlade RH u ovakvom sastavu, jer Tihomir Orešković nema izborni legitimitet te je pozvalo svoju dvojicu zastupnika u Hrvatskom saboru da prilikom glasovanja o povjerenju Oreškoviću budu za njegov opoziv, izjavio je Hini predsjednik HSS-a Krešo Beljak, nakon sjednice Predsjedništva.


 Beljak je istaknuo kako je Predsjedništvo HSS-a na sjednici u petak jednoglasno usuglasilo i jednoglasno donijelo dva zaključka.


 Prvi zaključak jest - HSS je za raspuštanje Vlade RH u ovakvom sastavu jer Tihomir Orešković nema izborni legitimitet i poziva svoje zastupnike u Hrvatskom saboru da prilikom glasovanja o povjerenju predsjedniku Vlade RH budu za njegov opoziv.


 Drugi je zaključak Predsjedništva - da je HSS  za nove prijevremene parlamentarne izbore, ako se ne okupi dovoljna većina u Hrvatskom saboru, koja bi jamčila stabilnu Vladu Republike Hrvatske, istaknuo je Beljak.


 Predsjednik HSS-a također je potvrdio kako se na sjednici stranačkog Predsjedništva dugo raspravljalo, ali su ovi zaključci donijeti jednoglasno.


 HSS u Hrvatskom saboru ima dva zastupnika: Branka Hrga i Davora Vlaovića. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tihomir orešković, vlada, hss, Krešo Beljak