Hrvatska

REAKCIJA: TIH: Povjerenstvo pokazalo odgovornost u obavljanju javnih poslova

Svakodnevne aktivnosti, javni nastupi i političko djelovanje moraju biti takvi da pokazuju visoku odgovornost dužnosnika i svjesnost da su u javnome djelovanju greške nedopustive.

Piše: PolitikaPlus

Transparency international Hrvatska (TIH) ocijenilo je u srijedu da je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u slučaju Tomislava Karamarka pokazalo svojom odlukom što znači preuzimanje odgovornosti u obavljanju javnih poslova, prevencija, te upravljanje potencijalnim sukobom interesa u konkretnoj situaciji.


Svakodnevne aktivnosti, javni nastupi i političko djelovanje moraju biti takvi da pokazuju visoku odgovornost dužnosnika i svjesnost da su u javnome djelovanju greške nedopustive, navodi se u priopćenju TIH-a.


Svaki pojedinac koji se prihvatio javnoga posla, prihvatio je i odgovornost da svojim aktivnostima izaziva posljedice za sve građane. Obavljanje javnih poslova odgovornost je i teret za svakoga pojedinca posebno u sadašnjim trenucima političkoga života i krize s kojom smo suočeni, ističe TIH.


Bez osobnog integriteta i poštenja pojedinaca nema odgovornog obavljanja javnoga posla, stoji u priopćenju koje je potpisala predsjednica TIH-a  Davorka Budimir. U zaključku se ističe da se članovi hrvatskoga društva moraju promijeniti i kao odgovorni građani, ali i kao dužnosnici, čije pozicije donose privilegije i odgovornost za učinjeno.