Hrvatska

RAZGOVORI: HSS će na izbore sa SDP-om? Evo što im Milanović nudi

'Danas smo obavili jedan krug razgovora s HSS-om, gdje smo ih pozvali da zajedno s nama formiraju buduću hrvatsku vladu.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Član Predsjedništva SDP-a Siniša Hajdaš Dončić izvijestio je u četvrtak, nakon sjednice tog tijela, kako je SDP obavio jedan krug razgovora s HSS-om, kojemu nude da u budućoj vladi preuzmu odgovornost za selo i ruralni razvoj.


"Danas smo obavili jedan krug razgovora s HSS-om, gdje smo ih pozvali da zajedno s nama formiraju buduću hrvatsku vladu jedne široke narodne koalicije, gdje će HSS preuzeti odgovornost za hrvatski ruralni razvoj. To je danas potvrdilo i Predsjedništvo i nadamo se da će naši pregovori ići u tom smjeru", rekao je Hajdaš Dončić novinarima.

 

Potvrdio je da je Predsjedništvo razgovaralo i o programu stranke, koji je, kaže, program s kojim je koalicija Hrvatska raste izišla na prethodne izbore uz neka zajednička stajališta koja je stranka usuglasila u razgovorima s Mostom, a koje, kaže, na žalost, ni HDZ ni Most proteklih šest mjeseci nisu proveli.

 

Kazao je i kako stranka diže organizacijsku strukturu SDP-a u pripremi za izbore, a izbroni stožer će biti osnovan na sjednicvi Glavnog odbora, sazvanoj za 9. srpnja.

 

Na pitanje razmišlja li SDP i o nekim novim partnerima, uz HSS, odgovorio je kako će se razgovarati s postojećim partnerima iz koalicije Hrvatska raste te kako su uvjereni da će to biti dovoljno za izborni uspjeh.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

koalicija, hss, sdp