Tehnologija

HAK: Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju u Lici, te na autocesti A1

Jutros se otvara cijela dionica autoceste A7...

Piše: PolitikaPlus

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice na cestama u Lici, te na autocesti A1 između čvora Gospić i tunela Sveti Rok.

 

Na većini ostalih cesta promet teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi. Jutros se otvara cijela dionica autoceste A7 između čvorova Križišće i Šmrika u oba smjera, te između čvorova Hreljin i Križišće u smjeru Krka.


Do 22. srpnja do 19 sati zatvorena je dionica Podravske magistrale (DC2) u Virovitici (kružni tok "Billa"). Obilazak za teretna vozila smjer kretanja Grubišno Polje-Virovitica-Slatina, Đurđevac-Virovitica-Slatina ili Barcz (Mađarska)-Virovitica-Slatina je: G. Polje-Lukač-Gradina-Suhopolje-Slatina. Obilazak za ostala vozila je gradskim ulicama.

 

Do 12. kolovoza zatvorena je državna cesta DC29 na dionici između Marije Bistrice i Kašine, zbog sanacije klizišta "LAZ 13". Obilazak: DC3 Soblinec-Novi Marof-DC24-Zlatar Bistrica-DC29-Marija Bistrica, i obrnuto.Od 1. srpnja do 1. listopada 2016. god. u vremenu od 07,00 do 18,00 sati vozit će se uz privremenu regulaciju prometa na Podravskoj magistrali u Kloštru Podravskom (raskrižje DC2 sa ŽC2185 i ŽC2234).

 

U subotu, 2. srpnja od 09:00 do 18 sati zbog automobilističkog natjecanja " Autoslalom- 3. nagrada Generalskog Stola 2016." bit će zatvorena županijska cesta ŽC Karlovac-Barilović-Generalski Stol na dijelu od mosta na rijeci Mrežnici u Kejićima u dužini od 1,5 km u smjeru Perjasice.

 

Za sav promet zatvorene su ceste:

  • DC1 u Krapini (obilazak za osobna vozila je gradskim ulicama, a za teretna autocestom A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Đurmanec);

  • D50 u Gospiću, dio Ulice 9. Gardijske brigade HV i Bilajske ulice. Obilazak je gradskim prometnicama – Jasikovačka ulica i Vukovarska ulica. (do 10.07);

  • spoj državnih cesta DC219 Ulica Domovinskog rata i DC1 Vukovarska ulica (bivša Splitska ulica) u Sinju;

  • županijska cesta ŽC5042 Kukci-Višnjan kroz Novu Vas. Obilazak je Kukci-Labinci-Višnjan;

  • lokalna cesta LC50046 Poreč-Kosinožići-Nova Vas kroz naselje Nova Vas. Obilazak je preko Poreč.

 

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će u subotu, 2. srpnja od 4 do 14 sati i u nedjelju, 3. srpnja od 12 do 23 sata na pojedinim cestama u priobalju. Zabrane nema na autocestama niti na državnoj cesti DC1, Ličkoj magistrali. Popis cesta na kojima je zabrana: http://www.hak.hr/info/korisne-informacije/zabrane-za-teretna-vozila/.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hak, promet