Tehnologija

HAK: Stanje na cestama: Pojačan promet prema Splitu i Rijeci

Pojačan je promet na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva u smjeru Rijeke i Splita, vozi se uz povremene zastoje.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Pojačan je promet na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva u smjeru Rijeke i Splita, vozi se uz povremene zastoje. Na naplatnoj postaji Lučko, na ulazu na autocestu nema dužih čekanja. Pojačan promet očekuje se i na A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac prema Zagrebu, A6 Rijeka-Zagreb u smjeru Rijeke, A7 prema otoku Krka, na zagrebačkoj obilaznici prema Lučkom, na Ličkoj (DC1) i Jadranskoj (DC8) magistrali, Krčkom mostu te na cestama u Istri, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub (HAK).


Magla jutros mjestimice smanjuje vidljivost u Lici, a ima je i na autocesti A1 na mostu Gacka.


 Danas od 9 do 18 sati zbog automobilističkog natjecanja " Autoslalom- 3. nagrada Generalskog Stola 2016." bit će zatvorena županijska cesta Karlovac-Barilović-Generalski Stol na dijelu od mosta na rijeci Mrežnici u Kejićima u dužini od 1,5 km u smjeru Perjasice.


Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima: izlazak: Slavonski Brod i Bajakovo; ulazak: Rupa, Pasjak, Macelj, Zaton Doli i Metković; a na 


Kaštelu u oba smjera.


 Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo, kolona je oko 500 m.


 Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.


 Trajekti i katamarani plove redovito.


Pojačan priljev vozila i moguća čekanja na ukrcaj očekuju se tijekom dana u pristaništima prema otocima Cresu, Rabu i Pagu te u lukama Zadar i Split.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

promet, hak