Tehnologija

HAK: Stanje na cestama: Ograničenja u prometu zbog jakog vjetra

Zbog jakog vjetra, na autocesti A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica prometuje se uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zbog jakog vjetra, na autocesti A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica prometuje se uz ograničenje brzine od 40 km/h; državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački otvorena je samo za osobna vozila; na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene i za dostavna te vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila), izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).


 Jak vjetar povremeno puše na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Dvosmjerno se vozi na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Novska i Okučani (od 136. do 141. km).

 

U tunelima Brinje i Grič na A1 u tijeku su izvanredni radovi koji će trajati do 7. srpnja: od 4. srpnja od 9 sati do 5. srpnja do 22 sata te od 6. srpnja d 9 sati do 7. srpnja do 22 sata kroz tunel Grič vozit će se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno; od 5. srpnja od 9 sati do 7. srpnja do 22 sata kroz tunel Brinje vozit će se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno.

 

Zbog razminiranja od 4. srpnja do 4. kolovoza od 8 do 18 sati (osim nedjeljama i praznicima) zatvarat će se državna cesta DC38 Pakrac-Brestovac, kod mjesta Brusnik. Vozila će se propuštati zadnjih 15 minuta svakog sata.                                                                                                                                            

Izvanredni prijevozi tereta velikih dimenzija kreću se 4. srpnja i 5. srpnja u vremenu od 9 do 11 sati i od 13 do 15 sati kreću se na relaciji: Bizovac (Kolodvorska ulica)-DC2-DC34-viadukt Josipovac.                        


Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Bregana.                                                              

Trajekti i katamarani plove redovito.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

promet, hak