Sport

KOMENTAR: Šustar o izmjenama Zakona o sportu: Ispravljamo greške

Ono što radimo, ispravljamo greške koje su napravljene prije. Znači, to je doneseno bez javne rasprave.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Tehnički ministar obrazovanja, znanosti i sporta Predrag Šustar odgovorio je u ponedjeljak na kritike vezane uz javnu raspravu o nacrtu izmjena Zakona o sportu, ustvrdivši kako Ministarstvo "samo ispravlja ranije napravljene pogreške".


Ministarstvo planira brisanje ili promjenu nekih odredbi zakona koji je na snazi od prošle godine, a koje Hrvatski nogometni savez odbija provoditi.


Riječ je o načinu na koji se biraju skupštine sportskih saveza, a za zakonske izmjene otvorena je javna rasprava u trajanju od 15, umjesto zakonskih 30 dana, zbog čega se Šustar našao pod kritikama dijela javnosti.


"To je potpuno pogrešna vizura. Ono što radimo, ispravljamo greške koje su napravljene prije. Znači, to je doneseno bez javne rasprave. Siguran sam da je tada bilo javne rasprave da bi stvari bile puno jasnije. Sada to jednostavno želimo provesti do kraja, olakšati bilo kojoj idućoj administraciji da uđe u to sa spremnim zakonom. I to je sukus stvari‘‘, kazao je Šustar novinarima pred središnjicom HDZ-a.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

predrag šustar, zakon o sportu