Zagreb

6. SRPNJA: Komedija Zagrebu poklanja koncert 'Pod zvijezdama sa zvijezdama'

Kao posebna je poslastica najavljen isječak iz novog mjuzikla "Byron", za koji glazbu piše Darko Domitrović, libreto Miro Gavran, a aranžmane potpisuje Ante Gelo, čija će premijera biti u prvoj polovici 2017.

Piše: PolitikaPlus

Zagrebačko gradsko kazalište Komedija sezonu obilježavanja svojeg 65. rođendana zaključit će velikim koncertom u srijedu 6. srpnja na ljetnoj pozornici na Trgu kralja Tomislava, na kojemu će umjetnici toga kazališta za sve Zagrepčane i njihove goste izvesti izbor iz  najrecentnijih glazbenih kazališnih produkcija te najvećih uspješnica teatra na Kaptolu.


 "Proslavu svog 65. rođendana završavamo koncertom kojim bismo željeli s našim voljenim Zagrebom na našem Tomislavcu najširoj javnosti predstaviti glazbene novitete i podsjetiti na nedavne uspješnice u kojima se ogledaju desetljeća napora i radosti koje je generacijama svojih umjetnika i generacijama naših gledatelja donijelo toliko veselja, strasti, uzbuđenja i ushita", stoji u najavi.


 Koncert pod nazivom "Komedijinih 65 – pod zvijezdama sa zvijezdama" donosi niz glazbenih brojeva iz kod publike i kritike vrlo popularnih Komedijinih glazbenih predstava kao što su "Mamma Mia!", "Jalta, Jalta", te "Kneginja čardaša".


 Kao posebna je poslastica najavljen isječak iz novog mjuzikla "Byron", za koji glazbu piše Darko Domitrović, libreto Miro Gavran, a aranžmane potpisuje Ante Gelo, čija će premijera biti u prvoj polovici 2017.


 Izvodit će ih Komedijini solisti Sandra Bagarić, Vlatka Burić, Nina Kaić Madić, Danijela Pintarić, Renata Sabljak, Ervin Baučić, Dražen Bratulić i Đani Stipaničev, uz sudjelovanje zbora i orkestra Kazališta Komedije pod ravnanjem maestra Dinka Appelta i Krešimira Batinića. 


 "Željeli bismo razvedriti tople srpanjske noći, razgaliti srca naših Zagrepčana i brojnih gostiju, te oplemeniti mnoge posjetitelje našega kazališta na Kaptolu u sezoni koja slijedi. Neka izvedba glazbenih ulomaka koje smo pripremili bude pozivnica na nove i 'stare' uspješnice našega teatra, spoj sjajne prošlosti i vedre budućnosti, koju će naš ansambl dijeliti s našim vjernim posjetiteljima svake naše izvedbe", poručuju iz Komedije.


 Program koji će voditi Mila Elegović, Igor Mešin i Vid Balog besplatan je za sve posjetitelje.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tomislavac, koncert, komedija