Tehnologija

HAK: Stanje u prometu: Magla u Lici mjestimice smanjuje vidljivost

Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Magla mjestimice smanjuje vidljivost i usporava vožnju u Lici, a ima je i na autocesti A1 između čvora Gospić i tunela Sveti Rok, izvijestio je u petak ujutro Hrvatski auto-klub (HAK).


Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Dvosmjerno se vozi zbog radova na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Novska i Okučani (od 136. do 141. km).


Na autocesti A4 Zagreb-Goričan u zoni naplate Sveta Helena, u smjeru Varaždina, vozi se uz privremenu regulaciju prometa. Zbog radova na riječkoj obilaznici (A7) između čvorova Orehovica i Škurinje, u smjeru Rupe, vozi se jednim trakom usporeno.


Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Dubrovnika i Cavtata u mjestu Soline, vozi se jednim trakom, naizmjence, zbog sanacije klizišta.


Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.


Do završetka radova promet preko Stalnog graničnog prijelaza za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Županja teći će preko 5 kolničkih traka za sve vrste vozila, a ne preko 10 redovnih. Stoga je za očekivati smanjenu protočnost i duža čekanja na prelazak državne granice.


Trajekti i katamarani plove redovito.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

promet, hak