Mojbiz

STAV: Ivana Maletić: Moramo aktivirati neaktiviranu imovinu i resurse

Radimo na osmišljavanju investicijskih platformi kojima bi pokrenuli potrebna ulaganja za male i srednje poduzetnike za povećanje njihove konkurentnosti i produktivnosti.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Potpredsjednica HDZ-a i voditeljica skupine za izradu izbornog programa Ivana Maletić rekla je u petak da će osnova programa biti ulaganje u male i srednje poduzetnike te inzistiranje na njihovu rastu i razvoju, pomoć izvoznicima, razvoj poljoprivrede i turizma te stvaranje kvalitetne i brze javne uprave, ističući kako Hrvatska mora aktivirati neaktiviranu imovinu i resurse.


"Radimo na osmišljavanju investicijskih platformi kojima bi pokrenuli potrebna ulaganja za male i srednje poduzetnike za povećanje njihove konkurentnosti i produktivnosti. Hrvatska mora, a to cijelo vrijeme ne odrađuje, aktivirati neaktiviranu imovinu i resurse – od poljoprivrede, turističkih i građevinskih objekata do znanja ideja koje imamo, a nisu stavljene u funkciju. Na taj način su mnoge zemlje EU doživjele preporod i skokovit rast", kazala je Maletić novinarima u stranačkoj središnjici, upitana što će biti osnova HDZ-ova programa za prijevremene parlamentarne izbore.


 Naglasila je da HDZ ima plan za rješavanje nenaplativih zajmova u bankama kako bi očistili njihove bilance, kako bi mogli ponovno ulagati u nove projekte u Hrvatskoj. "To je program koji detaljno i sveobuhvatno rješava sve izazove u zemlji koji su identificirani u brojnim dokumentima, kako bi Hrvatska doživjela skok potreban da bi se održali i da bi se popeli po uspješnosti na čelo novih zemalja članica EU, a ne, kao sada, bili posljednji", poručila je.


 Upitana koliku će potporu novi predsjednik Andrej Plenković imati kod članova Predsjedništva HDZ-a koje je izabrano ranije na Općem saboru, Maletić je napomenula da su članove Predsjedništva birali delegati s terena i "ono nije ničije, nitko njime ne upravlja i svaki član na sjednicama iznosi svoje ideje i argumente".


 "Andrej je kolega i prijatelj svima i rado ga svi iščekuju. Bit će sigurno dobro prihvaćen", poručila je Maletić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hrvatska, ivana maletić, imovina