Tehnologija

HAK: A1: kolona 25 kilometara- Paški most otvoren za osobna vozila

Kolona vozila od čvora Perušić do čvora Sveti Rok (A1) prema Splitu smanjila se i poslije 18 sati bila je duga 25 kilometara.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Kolona vozila od čvora Perušić do čvora Sveti Rok  (A1) prema Splitu smanjila se  i poslije 18 sati bila je duga 25 kilometara, Paški most je otvoren za osobna vozila. a zbog prevrtanja teretnog vozila na državnoj cesti DC1  između Slunja i Rakovice vozi se jednim trakom, naizmjence, izvijestio je večeras HAK.

 

 Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i izrazito gustog prometa HAK savjetuje vozačima da, ako je moguće, odgode putovanja prema moru i obrnuto prema unutrašnjosti.  Vozače koji su krenuli na put upozoravaju na dugotrajno putovanje i brojne poteškoće u prometu uzrokovane nepovoljnim vremenskim uvjetima i velikom gustoćom prometa. Vozače koji se kreću u koloni mole da ne izlaze iz vozila.

 

 Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje otvorena je isključivo za osobna vozila u oba smjera, ostala vozila moraju voziti obilazno državnim cestama preko Gračaca i Obrovca (DC50 i DC27). HAK upozorava vozače da se  na obilaznim cestama DC50, DC27, DC522 prema Udbini, Gračacu, Obrovcu i obratno  usporeno, u kolonama.Zbog olujne bure za sav promet zatvorena je državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

 

 Na Jadranskoj magistraia (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za 1. i 2. skupinu vozila: motocikle, vozila s kamp prikolicama, autobuse na kat, dostavna vozila i vozila s natkrivenim prostorom.

 

 Vozi se usporeno, u kolonama :

   u smjeru Splita

    od čvora Perušić (preko čvorova Gospić i Gornja Ploča) do čvora Sveti Rok (A1) prema Splitu 25 kilometara (kolona u kretanju)

    od odmorišta Jasenice do mosta Maslenica

    na Jadranskoj magistrali, kod skretanja za Stinicu 7 kilometara

u smjeru Zagreba

    na naplati Lučko oko 3 kilometara

Zastoji i kolone su također na:

    autocesti A7 između čvorova Hreljin i Šmrika u smjeru Krka

    otoku Krku prema Krčkom mostu

    Krčkom mostu

    Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga na prilazima trajektnim lukama Stinica i Prizna.

Pojačan je promet na:  zagrebačkoj obilaznici u smjeru čvora Lučko,

   A1 od Zagreba prema Bosiljevu

    A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba

    A3 Bregana-Lipovac u smjeru Zagreba;

    A6 Rijeka-Zagreb u smjeru Rijeke

    A4 Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba

    A7 između GP Rupa i čvora Diračje te u smjeru otoka Krka

    na čvoru Matulji prema Istri/Opatiji

    riječkoj obilaznici

    Istarskom ipsilonu u smjeru Rijeke te prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija;

    na Ličkoj (DC1) i Jadranskoj (DC8) magistrali

    Krčkom mostu u oba smjera

    na cestama u Istri;

    prilazima turističkih središta na obali, osobito između Senja i Karlobaga, te na prilazima Rijeci, Crikvenici, Zadru, Splitu, Trogiru, Omišu, Makarskoj i Dubrovniku.

 

 Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Dalmaciji, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Slavoniji. Mogući su odroni zemlje i kamenja.  

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

gužva, autocesta