Tehnologija

PREGLED: Hrvatski autoklub: Evo kakve je stanje na hrvatskim cestama

Zbog prometne nezgode na Istarskom ipsilonu između čvora Lupoglav i tunela Učka vozi se jednim trakom, naizmjence.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zbog prometne nezgode na Istarskom ipsilonu između čvora Lupoglav i tunela Učka vozi se jednim trakom, naizmjence, izvijestio je u nedjelju Hrvatski autoklub (HAK).


Autoceste A1 i A6 Rijeka-Zagreb, Jadranska magistrala (DC8), državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54), Krčki i Paški mostovi otvoreni su za sve skupine vozila.


Pojačan je promet povremeno na cestama u smjeru mora. Kod naplatnih postaja Lučko (A1) u oba smjera nema dužih čekanja. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj i Slavoniji.


Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t bit će danas (17. srpnja), od 12 do 23 sata. Zabrana prometa bit će na sljedećim državnim cestama: DC8 (Jadranska magistrala) DC9 (Metković-Opuzen), DC21 (Kaštel-Kanfanar), DC66 (Pula-Labin-Opatija), DC23 (Žuta Lokva-Senj). Zabrane nema na autocestama niti na državnoj cesti DC1, Ličkoj magistrali.


Dvosmjerno se vozi, zbog radova, na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Novska i Okučani.Zbog vode na kolniku zatvorene su: DC38 Požega-Brestovac-Orljavac-Pakrac;


DC69 Kamenska-Novo Zvečevo-Slatina na dionici Kamenski Vučjak-Zvečevo (obilazak je Požega-Pakrac-Slatina); ŽC3291 Sirač-Pakrani; LC44049 Podgrorač-Ostroševci.


Trajekti i katamarani plove redovito.


Promet osobnih vozila pojačan je na graničnim prijelazima: na ulasku: Macelj, Zaton Doli, Metković i Slavonski Brod; na izlasku: Karasovići, Klek, Plovanija, Kaštel i Bajakovo.Do završetka radova preko graničnog prijelaza Županja promet će teći preko 5 kolničkih traka, a ne preko 10 redovnih. Moguće su gužve i duža čekanja na prelazak državne granice, posebice vikendima.Dana 19.srpnja od 16 do 21 sat granični prijelaz Brčko/Gunja bit će zatvoren za sav promet.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

promet, hak