Hrvatska

ULTIMATUM PRAVAŠA: HSP AS postavio ultimatum HDZ-u o ostanku u koaliciji

Ako to ne žele, neka s HSLS-om promiču liberalne i europske vrijednosti, a Domoljubna koalicija nastavlja bez HDZ-a.

Piše: PolitikaPlus

HSS je već izašao iz Domoljubne koalicije te se priklonio Narodnoj koaliciji,  a čini se kako bi isto mogle učiniti i druge stranke desnog bloka ukoliko Hrvatska demokratska stranka uskoro ne odluči s kojim će partnerima izaći na predstojeće prijevremene parlamentarne izbore.

 

"Ako to ne žele, neka s HSLS-om promiču liberalne i europske vrijednosti, a Domoljubna koalicija nastavlja bez HDZ-a", poručuje glavni tajnik HSP AS-a Pero Ćorić.

 

On poručuje da HDZ mora uskoro, za dva, tri dana odlučiti hoće li ići dalje s njima, "hoće li preuzeti dirigentsku palicu i boriti se za nacionalne interese i pobjedu na izborima kako bi spriječili povratak komunista na vlast ili će se baviti unutarstranačkim ratovima."

 

Naime, od trenutka kad je Tomislav Karamarko podnio ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a u toj su stranci neslužbeno tvrdili da na sljedeće izbore sigurno neće izaći s Hrastom, te da je suradnja s HSP AS-om upitna zbog vodećeg dvojca, predsjednika Ivana Tepeša i glavnog tajnika Pere Ćorića, koji bi mogli biti preradikalni ako HDZ želi pokupiti više glasova na političkom centru.

 

"Mi smo razgovarali s Milijanom Brkićem, Tomislavom Čuljkom, Domagojem Miloševićem, Zlatkom Hasanbegovićem, ali nismo mogli ništa konkretno dogovoriti. Sad u te razgovore ulaze novi ljudi. Vidjet ćemo što nude i odlučit ćemo je li to nama prihvatljivo. HDZ ima 48 sati da se odluči želi li nastaviti suradnju u Domoljubnoj koaliciji ili ne", odgovara Ćorić na pitanje Novog lista boji li se da HDZ neće dalje nastaviti suradnju s njima.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

stranke, hdz, a hsp