Zagreb

OBAVIJEST: DUUDI u najam nudi stanove u Zagrebu

U zakup se nudi 28 državnih poslovnih prostora.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) do 23. kolovoza prikupljat će ponude za najam 21 državnog stana u Zagrebu, stoji u javnom pozivu za najam tih stanova koji je DUUDI objavio na svojim internetskim stranicama.


Iznosi mjesečne najamnine u Zagrebu kreću se od 262,50 kuna do 1.216,50 kuna. Pritom se najveća početna najamnina od 1.216,50 kuna traži za stan od 81,10 četvornih metra u Čalogovićevoj ulici u Novom Zagrebu, a najmanja od 262,50 kuna za najmanji stan u toj ponudi, od 17,50 metara četvornih u Klaićevoj ulici u centru Zagreba.


DUUDI je objavio i tablice s popisom stanova, njihovim lokacijama, površinom i mjesečnom najamninom, iznosom jamčevine te datumima i vremenom kada se stanovi mogu pogledati.


S najpovoljnijim ponuditeljem za svaki pojedini stan sklopit će se ugovor o najmu na rok od pet godina, uz mogućnost produljenja na još pet. Ugovorom će se regulirati uvjeti održavanja i korištenja stana.


Svi su ponuditelji dužni uplatiti i jamčevinu za pojedini stan.


Osim najamnine, ponuditelji se obvezuju plaćati i sve troškove režija te održavanja stanova, ali stanove ne mogu rekonstruirati bez pristanka najmodavca niti mogu, ako i dobiju pristanak, tražiti povrat uloženog.


Najmoprimac ne može dati u podnajam stan u cijelosti ili u dijelu, bez suglasnosti najmodavca. Također, najmoprimac može stan koristiti za stanovanje, a ne može ga koristiti za druge namjene.


U zakup se nudi 28 državnih poslovnih prostora


DUUDI do 24. kolovoza prima i ponude za zakup 28 poslovnih prostora u državnom vlasništvu, za što je javni poziv objavio ovog tjedna, a najviše tih prostora nudi u Rijeci (17) i Puli (9).


Po jedan poslovni prostor DUUDI nudi u zakup i u Matuljima te u Opatiji. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

stanovi, zagreb, DUUDI