Tehnologija

INFO: HAK o stanju na hrvatskim cestama: Vrlo gust promet prema moru

Već od jutra na svim cestama iz unutrašnjosti u smjeru mora, kao i na graničnim prijelazima i u trajektnim pristaništima, vrlo je gust promet.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Već od jutra na svim cestama iz unutrašnjosti u smjeru mora, kao i na graničnim prijelazima i u trajektnim pristaništima, vrlo je gust promet. Kolone vozila na nekim cestama povremeno i stoje. Zbog prometne nezgode na autocesti A1, između odmorišta i tunela Brinje (121.km) u smjeru Splita vozi se usporeno u koloni od oko 4 kilometra, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).


Vrlo je gust promet na većini cesta u smjeru mora, kolone su: na zagrebačkoj obilaznici (A3), iz smjera Jankomira (9 km) i Buzina prema naplati Lučko (8 km), na autocesti A4 Zagreb-Goričan pred naplatom Sveta Helena 2 km, otežano i u koloni, uz povremene zastoje (zbog gustog prometa i magle) između naplate Lučko i Donje Zdenčine.


Pojačan je promet na zagrebačkoj obilaznici (A3), autocesti A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, autocesti A4 Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba, autocesti A6 Rijeka-Zagreb, autocesti A7 Rijeka-Rupa, te duž obale na prilazima turističkim središtima. Vrlo gust promet očekuje se tijekom dana na autocesti A7 GP Rupa-Diračje kod čvora Matulji u smjeru Opatije/Istre te na dionici prema otoku Krku, riječkoj obilaznici, na Krčkom mostu te u većini trajektnih pristaništa prema otocima.


Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice na autocesti A1 između čvorova Lučko i Karlovac. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.


Zabrana prometna za teretna motorna vozila, najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na snazi je danas,  23. srpnja od 4 do 14 sati i sutra, u nedjelju, 24. srpnja od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama niti na državnoj cesti 1, Ličkoj magistrali.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

promet, hak