Tehnologija

INFO: HAK upozorava: Promet prema moru u kolonama i uz zastoje

U koloni i uz povremene zastoje vozi se na autocesti A1 između naplate Lučko i čvora Bosiljevo 2.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Na svim cestama iz unutrašnjosti u smjeru mora, kao i na graničnim prijelazima i u trajektnim pristaništima, vrlo je gust promet, a kolone vozila na nekim cestama povremeno i stoje, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK) u 11,30 sati.


 U koloni i uz povremene zastoje vozi se na autocesti A1 između naplate Lučko i čvora Bosiljevo 2; kroz tunele u smjeru Dubrovnika; na dionici čvor Sveti Rok-tunel Sveti Rok kolona je u oba smjera, a u smjeru Splita je duga 9 kilometara. U kolonama uz zastoje vozi se i na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera Jankomira (kolona je 4 km) i Buzina prema naplati Lučko (12 km); na autocesti A4 Zagreb-Goričan pred naplatom Sveta Helena kolona je oko 2 km,


 Na izlasku s autoceste A1 u Lučkom kolona je oko 5 km, na NP Demerje nema zastoja. 


 Zbog velike gustoće prometa, na naplatnoj postaji Biokovo (DC76 Baško Polje-Zagvozd), sa sjeverne strane tunela Sveti Ilija kolona je oko 2 km, a čeka se oko 20 minuta. Povremeno se zatvara tunel s južne strane, zbog sprječavanja kolone u tunelu.


 Pojačan je promet na autocesti A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, autocesti A4 Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba, autocesti A6 Rijeka-Zagreb (osobito kod izlaza Oštrovica u smjeru Crikvenice/Krka), autocesti A7 Rijeka-Rupa, te duž obale na prilazima turističkim središtima.


 Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kašel i Plovanija kolona koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon duga je oko 6 km, a kod tunela Učka u smjeru Rijeke kolona je oko 3 km.  


 Pojačan je priljev vozila u trajektnim pristaništima prema otoku Cresu (Brestova, Valbiska), Rabu (Stinica) i Pagu (Prizna) te u trajektnim lukama Zadar i Split, a povremeno i u pristaništima s otoka prema kopnu. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

promet, hak