Tehnologija

HAK: Na Jadranskoj magistrali zbog jakog vjetra zabrana za I. skupinu vozila

Jak vjetar otežava promet na A6 Rijeka-Zagreb na vijaduktu Hreljin između čvorova Vrata i Oštrovica.

Piše: PolitikaPlus

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali DC8 između Karlobag-Sveta Marija Magdalena, zabrana je prometa za I. skupinu vozila - za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

 

Jak vjetar otežava promet na A6 Rijeka-Zagreb na vijaduktu Hreljin između čvorova Vrata i Oštrovica.

 

Zbog magle vidljivost je mjestimice smanjena u središnjoj Hrvatskoj i u Gorskom kotaru. Ima je na A1 između čvorova Jastrebarsko-Karlovac, na A3 Bregana-Lipovac između Križa i Novske, te na A6 između čvorova Ravna Gora i Vrbovsko.

 

Na glavnim cestovnim pravcima promet je umjeren, povremeno je pojačan na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče u smjeru juga. Tijekom dana gužve i zastoji mogući su u blizini turističkih mjesta na obali, kao i na dionicama gdje su u tijeku radovi.

 

Na državnoj cesti DC1 zbog kamiona u kvaru u mjestu Drežnička Dubrava, vozi se jednim takom, naizmjence.

 

Od 26. srpnja od 22 sata do 27. srpnja do 1 sat iza ponoći na autocesti A1 kroz tunel Malu Kapelu u smjeru Zagreba promet će se prekidati četiri puta po 15 minuta. Dvosmjerno se vozi, zbog radova, na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Novska i Okučani (od 136. do 141. km). Pojačan je ulazak na graničnom prijelazu Metković. Na ostalim prijelazima nema čekanja. U pomorskom prometu stanje je redovno. Katamaran na liniji Bol - Hvar - Korčula - Dubrovnik je u prekidu.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

promet, hak