Tehnologija

HAK: Zbog prometne nezgode na autocesti A1 promet u smjeru Dubrovnika teče usporeno

Zbog povremenih lokalnih pljuskova mokri su i skliski kolnici mjestimice u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji i središnjoj Hrvatskoj.

Piše: PolitikaPlus

Zbog prometne nezgode na 447. km autoceste A1, između odmorišta Gornje Rašćane i čvora Ravča, promet u smjeru Dubrovnika teče usporeno.


Još je povremeno pojačan promet na pojedinim dionicama autoceste A1 između u oba smjera, na Krčkom mostu, te duž obale na prilazima turističkim središtima, osobito na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Crikvenica-Senj i Splt-Omiš te na prilazima Zadru i Šibeniku.

 

Zbog povremenih lokalnih pljuskova mokri su i skliski kolnici mjestimice u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji i središnjoj Hrvatskoj, pa vozače pozivamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.


Za sav promet zatvorene su ceste:

 

  • DC2 Podravska magistrala (DC2) u Virovitici. Obilazak za teretna vozila je: Lukač-Gradina-Suhopolje-Slatina, a za ostala vozila je gradskim ulicama;

  • DC29 između Marije Bistrice i Kašine (sanacija odrona između Laza i Marije Bistrice). Obilazak: DC3 Soblinec-Novi Marof-DC24-Zlatar Bistrica-DC29-Marija Bistrica i obrnuto;

  • most Hambarište na DC42 Vrbovsko-Ogulin. Obilazak za vozila do 15t je lokalnom cestom LC58036 Vrbovsko-Kučaj-Okruglica, a za vozila preko 15t autocestama A1 i A6 (čvor Vrbovsko-čvor Bosiljevo 2- čvor Ogulin),

  • D50 u Gospiću, zbog radova u Bilajskoj ulici (do 28. srpnja);

  • spoj državnih cesta DC219 Ulica Domovinskog rata i DC1 Vukovarska ulica (bivša Splitska ulica) u Sinju;

  • lokalna cesta Dugi Do-Vrhovine (LC59139) na križanju s magistralnom prugom Oštarije-Knin-Split, od 8 do 18 sati (osim subotama i nedjeljama, do 1. kolovoza)

 

Do 30. srpnja svakodnevno od 07:00 do 12:00 prekida se promet županijskom cestom Slunj-Cetingrad (ŽC3258) zbog razminiranja. Vozila se propuštaju svakog punog sata po 15 minuta.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hak promet, ceste