Tehnologija

INFO: HAK: Promet pojačan prema moru te u trajektnim lukama

Zbog pojačanog prometa i jake kiše na dionici autoceste A1/A6 u zoni čvora Bosiljevo 2 vozi se usporeno te vozače upozoravamo da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Pojačan je promet na cestama iz unutrašnjosti prema moru, na prilazima turističkih središta na obali te u trajektnim lukama i pristaništima, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).


Zbog pojačanog prometa i jake kiše na dionici autoceste A1/A6 u zoni čvora Bosiljevo 2 vozi se usporeno te vozače upozoravamo da održavaju sigurnosni razmak između vozila. Mokrih i skliskih kolnika ima mjestimice u središnjoj Hrvatskoj te Gorskom kotaru.


Magla mjestimice smanjuje vidljivost na autocestama A1 između čvora Gospić i tunela Sveti Rok te na A3 Bregana-Lipovac između čvorova Nova Gradiška i Slavonski Brod. Zbog teretnog vozila u kvaru na državnoj cesti DC1 u mjestu Korenica vozi se uz ograničenje brzine, jednim trakom.


Za sav promet zatvorene su ceste: DC2 Podravska magistrala (DC2) u Virovitici. Obilazak za teretna vozila je: Lukač-Gradina-Suhopolje-Slatina, a za ostala vozila je gradskim ulicama; DC29 između Marije Bistrice i Kašine (sanacija odrona između Laza i Marije Bistrice). Obilazak: DC3 Soblinec-Novi Marof-DC24-Zlatar Bistrica-DC29-Marija Bistrica i obrnuto; most Hambarište na DC42 Vrbovsko-Ogulin. Obilazak za vozila do 15 tona je lokalnom cestom LC58036 Vrbovsko-Kučaj-Okruglica, a za vozila preko 15t autocestama A1 i A6 (čvor Vrbovsko-čvor Bosiljevo 2- čvor Ogulin), D50 u Gospiću, zbog radova u Bilajskoj ulici (do 28. srpnja); spoj državnih cesta DC219 Ulica Domovinskog rata i DC1 Vukovarska ulica (bivša Splitska ulica) u Sinju; lokalna cesta Dugi Do-Vrhovine (LC59139) na križanju s magistralnom prugom Oštarije-Knin-Split, od 8 do 18 sati (osim subotama i nedjeljama, do 1. kolovoza).


Do 30. srpnja svakodnevno od 7 do 12 sati prekida se promet županijskom cestom Slunj-Cetingrad (ŽC3258) zbog razminiranja. Vozila se propuštaju svakog punog sata po 15 minuta.


Pojačan je promet putničkih vozila na graničnim prijelazima. Na ulasku na prijelazu Metković, Macelj i Bregana, a na izlasku iz zemlje na graničnom prijelazu Bajakovo. Promet je pojačan u oba smjera na prijelazu Klek. Zbog tehničkih poteškoća za međunarodni promet zatvoren je granični prijelaz Erdut. Vozila se preusmjeravaju na obližnje prijelaze. Do završetka radova preko graničnog prijelaza Županja promet će teći preko pet kolničkih traka, a ne preko deset redovnih. Moguće su gužve i duža čekanja na prelazak državne granice, posebice vikendima.


Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

promet, hak