Sport

OI: Čilić protiv Dimitrova, Ćorić protiv Simona, Konjuh protiv Beck

U ženskom dijelu turnira imamo samo jednu predstavnicu. Ana Konjuh će otvoriti olimpijski turnir protiv njemačke igračice Annike Beck.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u 1. kolu olimpijskih igara u Rio de Janeiru igrat će protiv bugarskog tenisača Grigora Dimitrova, dok će Borna Ćorić odmjeriti snage protiv Francuza Gillesa Simona.


U ženskom dijelu turnira imamo samo jednu predstavnicu. Ana Konjuh će otvoriti olimpijski turnir protiv njemačke igračice Annike Beck.


U konkurenciji parova hrvatske boje branit će Čilić i Marin Draganja, a u prvom kolu očekuje ih dvoboj protiv srpskih tenisača Novaka Đokovića i Nenada Zimonjića.


Čilić i Dimitrov su do sada igrali dva puta i rezultat je izjednačen. Na turniru u Parizu iz Masters serije prošle godine pobijedio je 25-godišnji bugarski tenisač, inače 34. tenisač svijeta, dok je Čilić bio bolji 2014. u Brisbaneu. Pobjeda Čiliću u 2. kolu donosi boljeg iz susreta Moldavca Radu Albota i Rusa Teymuraza Gabiašvilija.


Ćorić je protiv 31-godišnjeg Francuza, trenutačno 31. tenisača svijeta igrao samo jednom. Prošle godine u Marseilleu, a slavio je Francuz 2-1 u setovima. U slučaju pobjede Ćorića u drugom kolu očekuje bolji iz dvoboja Amerikanca Briana Bakera i Japanca Yuchija Sugite.


Konjuh će otvoriti olimpijski turnir protiv Annike Beck. U njihovom jedinom međusobnom susretu u Limogesu 2014. godine slavila je 18-godišnja hrvatska tenisačica. U slučaju pobjede Konjuh, koja je najmlađa sudionica olimpijskog teniskog turnira, igrat će protiv bolje iz susreta Srpkinje Ane Ivanović i Španjolke Carle Suarez Navarro.


Hrvatski tenisači su u dosadašnjim nastupima na olimpijskim igrama osvojili tri brončane medalje. Goran Ivanišević je 1992. u Barceloni bio treći u pojedinačnoj konkurenciji i u paru s Goranom Prpićem, a broncu su u parovima osvojili Mario Ančić i Ivan Ljubičić u Ateni 2004. godine. 


Teniska natjecanja u Rio de Janeiru na rasporedu su od 6. do 14. kolovoza.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

olimpijske igre, tenis