Hrvatska

NEZADOVOLJSTVO: HSS zbog Beljaka i koalicije sa SDP-om napustilo oko 370 članova

Beljaka prozivaju za privatizaciju HSS-a te za "sramotnu političku trgovinu i prostituciju".

Piše: PolitikaPlus/Hina

Oko 300 dosadašnjih članova splitskog gradskog HSS-a i oko 70 članova splitsko-dalmatinskog županijskog HSS-a u četvrtak je istupilo iz te strenke zbog nezadovoljstva politikom predsjednika HSS Kreše Beljaka i sklapanja koalicije sa SDP-om, te su odlučili nastaviti svoje dijelovanje u u HSS Stjepan Radić, priopćeno je u četvrtak u poslijepodnevnim satima.


"Nastavljamo svoje djelovanje u HSS Stjepan Radić zbog agresivne i isključive politike trenutnog predsjednika HSS-a Kreše Beljaka, koja više nema veze sa temeljnom politikom nauka braće Radić i Statutom HSS-a, kao ni sa pripadnošću članstvu u Europskoj pučkoj stranci (EPP)", navodi se u priopćenju koje su potpisali dosadašnji dopredsjednik splitskog HSS-a Mislav Gulin i tajnik županijskog splitsko-dalmatinskog HSS-a Anđelko Duvančić, koji je bio i predsjednik trogirskog HSS-a.


U prioćenju se tvrdi da su gradska i županijska organizacija stranke poptuno blokirane u radu "jer ne prihvaćaju privatne saveze predsjednika Kreše Beljaka sa SDP-om, provedene sistemom sile, netolerancije i ucjena prema članovima HSS-a u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji."


Beljaka prozivaju za privatizaciju HSS-a te za "sramotnu političku trgovinu i prostituciju".


"Ne želimo biti taoci niti možemo promatrati autokratsko vođenje i uništavanje najstarije hrvatske stranke od strane njenog trenutnog predsjednika. Ne prihvaćamo sramotnu trgovinu i političku prostituciju kojom nas predsjednik Krešo Beljak uvlači u koaliciju s SDP-ovim lažnim socijaldemokratima, čime se HSS odriče svojih temeljnih postulata i svog demokršćanskog svjetonazora," stoji u u priopćenju.


Naglašava se kako je HSS "časna hrvatska stranka čije su vođe u prošlosti uvijek bile hrvatske političke ikone, dok je aktualni čelnik postao običan prevarant i trgovac foteljama koji ignorira interese stranke, volju članstva i odluke stranačkih tijela".


Splitska organizacija HSS-a do sada je brojila oko 500 članova, a oni koji su je napustili tvrde kako se može očekivati nastavak masovnog istupanja iz stranke zbog nezadovoljstva Beljakovom politikom.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

split, hss, krešo beljak, sdp