Tehnologija

HAK: Stanje na cestama: Jak vjetar na A1 i A6 usporava promet

Jak vjetar usporava promet na autocestama A1 između južnog ulaza u tunel Sveti Rok i vijadukta Božići i A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Jak vjetar usporava promet na autocestama A1 između južnog ulaza u tunel Sveti Rok i vijadukta Božići i A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski autoklub (HAK).


 Zbog jake bure samo za osobna vozila otvorena je državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački DC54.


 Na autocesti A7 Orehovica-Šmrika i na Jadranskoj magistrali DC8 od Bakra do Kraljevice te od Senja do Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a između Kraljevice i Senja zabrana je još za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).


 Zbog požara se na županijskoj cesti Žrnovnica-Srinjine ŽC6142 kraj Splita vozila propuštaju naizmjence.


 Pojačan je promet na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva u smjeru mora (na naplati Lučko nema dužih čekanja), Jadranskoj magistrali DC8, zagrebačkoj A3 i riječkoj obilaznici A7, prilazima turističkih središta na obali, cestama u Istri te u trajektnim lukama i pristaništima.


 Pojačan je promet putničkih vozila na graničnim prijelazima - ulazak: Slavonski Brod, Metković i Zaton Doli, izlazak: Macelj i Kaštel.


 Do završetka radova preko graničnog prijelaza Županja promet će teći preko pet kolničkih traka, a ne preko 10 redovnih.


 Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

promet, hak