MISLAV MIHOLEK

KOLUMNA MISLAVA MIHOLEKA: Povratak povampirenih "ustaša" iz četničko-udbaških mokrih snova

Paljenje srbijanske zastave je kazneno djelo i čin ljudske gluposti.

Piše: Mislav Miholek

Nije li već svima dosadilo pisati o nekakvim "ustašama"? Dvadeset pijanih ljudi u Kninu u crnom pjeva ustaške pjesmice, a pet pijanih budala pali zastavu Srbije i svi odjednom kmeče kao navijeni o nekakvim "ustašama". Pijanih budala ima svagdje, ali u Hrvatskoj nema ni pedeset punoljetnih osoba koji bi se u trijeznom stanju javno proglasili ustašama ili nečim sličnim. 

Srpska politika je barem jasna, svaki put kada ne postoji nikakva ideja što raditi s ekonomijom Srbije, što raditi generalno sa Srbijom, onda krene proizvodnja vanjskih i unutarnjih neprijatelja. Unutarnji neprijatelji su svi oni koji se glasno ne slažu s vladajućom politikom premijera Vučića. Oni se redovno krste "ustašama", pa da bili i najteži srpski nacionalisti. Kosovo bolje je ne spominjati, jer EU traži da se Kosovo izričito prizna, trenutno vlada strasna ljubav između Milorada Dodika i Bekira Izetbegovića, pa se ne može napadati "Turke", Crna Gora je rusko-američki kondomij u kojem se preslaguje vlast između Milogoraca i eksponenata Beograda, pa nažalost ostaje samo Zagreb. Mržnja srpskog rukovodstva spram Zagreba ima svoj korijen u ratu. Vučić, Nikolić i Dačić su ratni kadrovi, što se nikada ne smije smetnuti s uma. Nikolić je s puškom u ruci ratovao u Hrvatskoj. Vučić je još 1995. uvjeravao Srbe u Glini da će Srbija pomagati "Krajinu", a Dačić je bio Slobin megafon, doslovce glasnogovornik Slobodana Miloševića. To treba ilustrirati ovako. Zamislimo da su u Njemačkoj 1966. predsjednik republike Sepp Dietrich (zapovjednik Hitlerovih tjelohranitelja), da je premijer Martin Bormann (glavni kadrovik nacista i Hitlerov intimus) i da je ministar vanjskih poslova Joseph Goebbels (šef propagande). Dakle, u Srbiji na vlasti danas su lokalni Dietrich, Bormann i Goebbels i to treba reći sasvim otvoreno. Oni koji su aktivno sudjelovali u komadanju Hrvatske i BiH nemaju nikakvo moralno pravo prozivati bilo koga. Moralni nacisti ne mogu nikoga prozivati za nacizam. Mišljenja sam da je i prosječnom stanovniku Srbije puna glava spominjanja ratova koje su sustavno izgubili.

Paljenje srbijanske zastave je kazneno djelo i čin ljudske gluposti. Ali ispada da pojedine domaće medijske kuće počinju proizvoditi "ustaške" budalaštine kako SDP i njegove trabante pogađaju koruptivne afere. Uostalom, zar nije jedna od mnogobrojnih pravaških egzibicionističkih strančica na platnoj listi jedne velike domaće prehrambene tvrtke u kojoj dominira SDP-ov upravni kadar? Izgleda da su "ustaške" budale i domaći "antifašisti" u sretnoj simbiozi.

Što se tiče "antifašista", zanimljiv je primjer Hrvoja Klasića koji je pred koja dva tjedna opanjkavao Alojzija Stepinca u prime-timeu RTS-a (https://www.youtube.com/watch?v=QqEO7FGCVyM), a spremno branio Perkovića i Mustača na HRT-u. Nije za odmet odbaciti i tu vezu, da svaki put kada treba braniti osuđene udbaške kilere, da opet uskrsnu "ustaše".  Stara udbaška teza da svaka hrvatska država je jednaka NDH i dalje živi, pogotovo kroz jednu nacionalnu i jednu "regijonalnu" televiziju.

S druge strane se mora reći da svaka ona osoba koja 2016. u hrvatskom javnom prostoru veliča ustaštvo, pozdravlja s ustaškim pozdravom i radi razne slične glupe akrobacije ide direktno na ruku potomaka i apologeta udbaša te na sve one iz "regijona" koje kmeče o udbaškoj opasnosti. Svatko tko hoće biti ustaša, neka bude ustaša u svoja četiri zida, neka pijan cendra za bezglavnikom Pavelićem koji je otvorio Jasenovac i izručio narod na klanje udbašima na Bleiburgu, ali neka drži svoju ustašku gubicu zatvorenom u javnom prostoru. Svaki put kada neka budala ustašuje svaki onaj Srbin, lojalni građanin RH, zapita se ima li njegova lojalnost smisla, a i svaki Hrvat u Srbiji na neki način skupo plaća taj priglupi ustašluk. 

Biti ustaša 2016. u Hrvatskoj znači biti najbolji prijatelj Aleksandra Vučića, Ivice Dačića, Zdravka Mustača i Josipa Perkovića.

  

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mislav miholek, hrvatska, udbaši, četnici, ustaše