Tehnologija

HAK: Prekinut promet kod Škurinja, bura na Jadranskoj magistrali

Na Jadranskoj magistrali između Bakra i Senja DC8 zbog bure zabrana je prometa za I. skupinu vozila - autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zbog teške prometne nesreće prekinut je promet na Škurinjskoj cesti u Rijeci između Viškova i Škurinja. Na Jadranskoj magistrali između Bakra i Senja DC8 zbog bure zabrana je prometa za I. skupinu vozila - autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK) u 7,45 sati.


U izvješću nekoliko minuta prije, upozoravao je vozače da se na autocesti A4 Goričan-Zagreb, između čvorova Goričan i Čakovec vozilo kretalo u krivom smjeru, no ta je opasnost prestala.


Na autocesti A4 Goričan-Zagreb, između čvorova Goričan i Čakovec kreće se vozilo u krivom smjeru, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK) u 7,40 sati.


Jak vjetar povremeno puše na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Vozi se uz ograničenje brzine, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.


Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici. Ima je i na dionici autoceste A1 između Gospića i tunela Sveti Rok.


Na većini ostalih cesta promet teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi.


Zbog rasutog tereta na kolniku na zagrebačkoj obilaznici A3 na čvoru Buzin u smjeru Ivanje Reke vozi se uz ograničenje brzine.


Zbog opasnosti od naleta na srnu na autocesti A3 Bregana-Lipovac u zoni čvora Ivanić Grad u smjeru Zagreba vozi se uz ograničenje brzine.


Zbog teške prometne nesreće prekinut je promet na Škurinjskoj cesti u Rijeci između Viškova i Škurinja.


Danas, 10. kolovoza od 7 sati pa do završetka radova bit će zatvoren vozni trak autoceste A7 između čvorova Draga i Orehovica u oba smjera.


U noći sa srijede na četvrtak, s 10. na 11. kolovoza između 2 i 3 sata, zbog radova, bit će zatvorena autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Maslenica i čvora Sveti Rok u smjeru Zagreba. Obilazak: čvor Maslenica (A1) - Zaton Obrovački (DC54) - Gračac (DC50) - čvor Sveti Rok (A1) i obrnuto. U slučaju bure obilazak će biti: Zadar 2 (A1) - Zemunik Gornji (DC502) - Smilčić - Pridraga - Karin - Obrovac - Gračac (DC50) - čvor Sveti Rok (A1).


Pojačan je ulazak putničkih vozila na graničnom prijelazu Metković. Do završetka radova preko graničnog prijelaza Županja promet će teći preko pet kolničkih traka, a ne preko 10 redovnih. Moguće su gužve i duža čekanja na prelazak državne granice, posebice vikendima.


Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu. Zbog nogometne utakmice, trajekt na liniji Vis-Split, danas, 10. kolovoza, isplovit će iz Splita prema Visu u 21,30 sati, umjesto u 21.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

promet, hak