Tehnologija

HAK: Za sav promet otvorena dionica autoceste Svete Rok-Posedarje

Zbog jakih udara vjetra između južnog ulaza u tunel Sveti Rok i vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine na 40 km/h.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Od 06,20 za sav je promet otvorena dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, priopćio je Hrvatski auto-klub (HAK).


Zbog jakih udara vjetra između južnog ulaza u tunel Sveti Rok i vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine na 40 km/h.


Samo za osobna vozila, zbog olujnog vjetra, otvorena je DC54 Maslenica-Zaton Obrovački. Obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca i Obrovca (DC50 i DC27).


Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).


Jak vjetar usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na vijaduktu Hreljin, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na autocesti A1 između Zagreba i Karlovca te na mostu Gacka, između čvorova Otočac i Perušić. Vozače pozivamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.


Pojačan je promet ne autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva u smjeru mora. Na naplati Lučko nema dužih čekanja.


Povodom blagdana Velike Gospe zabrana za vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5t bit će u petak, 12. kolovoza od 15 do 23 sata, u subotu, 13. kolovoza od 4 do 14 sati, u nedjelju, 14. kolovoza od 12 do 23 sata, te u ponedjeljak, 15. kolovoza na blagdan Velike Gospe, od 14 do 23 sata na pojedinim cestama u Istri i priobalju. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.


Za sav promet zatvorene su ceste: DC2 Podravska magistrala (DC2) u Virovitici u Vinkovačkoj ulici. Obilazak za teretna vozila je: Lukač-Gradina-Suhopolje-Slatina, a za ostala vozila je gradskim ulicama; DC29 između Marije Bistrice i Kašine (sanacija odrona između Laza i Marije Bistrice). Obilazak: DC3 Soblinec-Novi Marof-DC24-Zlatar Bistrica-DC29-Marija Bistrica i obrnuto; most Hambarište na DC42 Vrbovsko-Ogulin. Obilazak za vozila do 15t je lokalnom cestom LC58036 Vrbovsko-Kučaj-Okruglica, a za vozila preko 15t autocestama A1 i A6 (čvor Vrbovsko-čvor Bosiljevo 2- čvor Ogulin). DC24 Zabok-Zlatar Bistrica od Luga Zabočkog do Bedekovčine (od kraja parkirališta Opće bolnice Zabok do spoja s brzom cestom u Bedekovčini).


Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: Podravskoj magistrali u Kloštru Podravskom (do 1. listopada od 7 do 18 sati); DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno i Novi Glog-Kenđelovac; DC8 Jadranskoj magistrali između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice; državnoj cesti DC228 Jurovski Brod-Ozalj u Ozlju, zbog klizišta, vozila ukupne mase do 3,5 t voze jednim trakom. Obilazak za ostala vozila je državnom cestom DC6 Jurovski Brod-Netretić-Karlovac


Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. Do završetka radova preko graničnog prijelaza Županja promet će teći preko 5 kolničkih traka, a ne preko 10


redovnih. Moguće su gužve i duža čekanja na prelazak državne granice, posebice vikendima. Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.


Trajekti i katamarani te brodske linije plove prema plovidbenom redu. Katamaran Split-Hvar-Prigradica-Korčula će isploviti na relaciji Split-Hvar-Korčula bez pristajanja u luci Prigradica.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

promet, hak