Hrvatska

OSUDA: HSP traži istragu zbog skrnavljenja spomenika Jeanu Michelu Nicolieru

'Stava smo da ne bi bilo dobro da ratni prijatelji Jean Michel Nicoliera traže počinitelje.'

FOTO: facebook Damir Markuš
Piše: PolitikaPlus

HSP je u nedjelju  zatražio hitnu istragu zbog skrnavljenja  spomenika u Vukovaru HOS-ovcu i dragovoljcu iz Francuske Jeanu Michelu Nicolieru, kojeg je pod okriljem noći netko zalio crvenom bojom. 


Taj čin najoštrije osuđujemo, a obzirom da je područje spomenika pod video nadzorom tražimo hitnu istragu, pronalaženje počinitelja i najstrože kažnjavanje, poručuje HSP u priopćenju.


Drže i kako je to "već poznati rukopis koji dovodi u sumnju kako se radi o organiziranoj djelatnosti po cijeloj Hrvatskoj" te napominju da hrvatska policija do sada nije pronašla ni jednog počinitelja.  


Nakon skrnavljenja spomenika HOS-a u Splitu, spomenika Miri Barešiću u Dragama, Velimiru Đereku – Sokolu u Vukovaru, uništavanju grafita posvećenih Domovinskom ratu, oskrnavljen je i  spomenik  HOS-ovcu Jean Michelu Nicolieru u Vukovaru podignut u ime čovjeka koji je iz Francuske došao braniti Hrvatsku i Vukovar, čovjeka koji je do zadnjeg dana ostao u Vukovaru i koji je hladnokrvno likvidiran na Ovčari, ističu HSP-ovci.


Tim činom mrzitelji svega što je Hrvatima sveto ponovno su pucali na sve naše žrtve u herojskom gradu Vukovaru, ponovno su pucali na hrvatske branitelje i civile likvidirane na Ovčari.  Stava smo da ne bi bilo dobro da ratni prijatelji Jean Michel Nicoliera  traže počinitelje, poručuju iz HSP-a.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hos, vukovar, hsp, jean michel nicolier