Tehnologija

HAK: Teška prometna nesreća na A1, vozi se usporeno

Pojačan je promet na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva u smjeru mora. Kod naplatnih postaja Lučko (A1) u oba smjera nema čekanja.

Piše: PolitikaPlus

Zbog teške prometne nesreće na autocesti A1 na 23. +650 km poslije čvora Jastrebarsko u smjeru mora savjetujemo vozače da voze opreznije (slijetanje vozila u kanal). Vozi se usporeno u koloni koja se kreće od čvora Jastrebarsko.

 

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u središnjoj Hrvatskoj. Ima je i na dionici autoceste A1 između Zagreba i Karlovca.

 

Pojačan je promet na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva u smjeru mora. Kod naplatnih postaja Lučko (A1) u oba smjera nema čekanja.

 

Pojačan promet tijekom dana očekujemo na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, A7 Rupa-Diračje, Istarskom ipsilonu, Krčkom mostu, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Ličkoj (DC1) i Jadranskoj (DC8) magistrali, na prilazima turističkim središtima na obali, trajektnim lukama i pristaništima te na graničnim prijelazima.

 

Tijekom jutra pozivamo vozače na dodatan oprez na prilaznim cestama mnogobrojnih marijanskih svetišta: Sinju, Krasnom, na Trsatu u Rijeci, Aljmašu i Mariji Bistrici, zbog hodočasnika pješaka.

 

Povodom blagdana Velike Gospe zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t bit će u ponedjeljak, 15. kolovoza, na sam blagdan Velike Gospe, od 14 do 23 sata na pojedinim cestama u Istri i priobalju. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti DC1.

 

Otvorena je dionica državne ceste DC29 između Laza i Marije Bistrice.


Za sav promet zatvorene su ceste:

  • DC2 u Virovitici, Vukovarska i Bilogorska ulica. Obilazak za teretna vozila je: Lukač-Gradina-Suhopolje-Slatina, a za ostala vozila je gradskim ulicama;

  • most Hambarište na DC42 Vrbovsko-Ogulin. Obilazak za vozila do 15t je lokalnom cestom LC58036 Vrbovsko-Kučaj-Okruglica, a za vozila preko 15t autocestama A1 i A6 (čvor Vrbovsko-čvor Bosiljevo 2- čvor Ogulin).

  • DC24 Zabok-Zlatar Bistrica od Luga Zabočkog do Bedekovčine (od kraja parkirališta Opće bolnice Zabok do spoja s brzom cestom u Bedekovčini).

 

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

  • Podravskoj magistrali u Kloštru Podravskom (do 1. listopada od 7 do 18 sati);

  • DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno i Novi Glog-Kenđelovac;

  • DC8 Jadranskoj magistrali između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice;

  • državnoj cesti DC228 Jurovski Brod-Ozalj u Ozlju, zbog klizišta, vozila ukupne mase do 3,5 t voze jednim trakom. Obilazak za ostala vozila je državnom cestom DC6 Jurovski Brod-Netretić-Karlovac

 

Povodom hodočašća Gospi Sinjskoj, uoči blagdana Velike Gospe 14./15. kolovoza 2016. i održavanja središnje vjerske svečanosti 15. kolovoza 2016. očekuje se kretanje većeg broja osoba državnim i županijskim cestama: Solin - županijska cesta ŽC 6253 (stara cesta Solin-Klis) – ŽC 6260 (ispod nadvožnjaka Kurtovići) kroz industrijsku zonu Podi u Dugopolju – cesta D1 (izlaz na cestu D1 na Križicama sjeverno od tunela Orguz) – Dicmo – Brnaze -Sinj), s područja Imotskog - državnom cestom D60 (Imotski-Cista Provo-Trilj-Brnaze) državnom cestom D62 (Šestanovac-Blato na Cetini), državnom cestom D219 (Gornji Muć-Sinj i dionicom Han-Sinj), državnom cestom D1 (Vrlika-Sinj), županijskom cestom ŽC 6148 (Bisko-Trilj) i županijskom cestom ŽC 6150 (Blato na Cetini-Nova Sela-Ugljane).

 

Obavještavamo vozače o zabrani prometovanja županijskom cestom ŽC 6253 (stara cesta Solin-Klis) dana 14/15. kolovoza 2015. u vremenu od 19 sati (pa sve dok za isto bude potrebe) - osim za vozače koji stanuju uz županijsku cestu. Svi ostali vozači preusmjeravati će se na državnu cestu D1 (brza cesta Solin-Klis). Upozoravamo sve vozače koji prometuju na gore navedenim dionicama cesta po kojima će se kretati hodočasnici, na opreznu vožnju i poštivanje postavljene privremene prometne signalizacije, te poštivanja uputa policijskih službenika.Također, upozoravamo sve hodočasnike na općenitu zabranu kretanja pješaka autocestom A1 (Vrpolje-Dugopolje-Šestanovac-Vrgorac) i državnom cestom D1 (brza cesta Solin-Klis-Dugopolje). Upućujemo hodočasnike da za kretanje koriste isključivo predviđenu trasu kretanja, da se kreću nogostupom ili uz lijevi rub kolnika, u koloni po jedan, da koriste neke od izvora svjetlosti (baterijske lampe), reflektirajuće prsluke ili narukvice, svjetliju odjeću i obuću, odnosno odjeću i obuću s reflektirajućom tvari, te da poštuju upute policijskih službenika. Vozačima u tranzitu savjetujemo da u navedene dane koriste alternativne prometnice.

 

Dana 15. kolovoza od 10,00 do 14,00 sati zbog obilježavanja blagdana Velike Gospe za sav promet bit će zatvorena DC30 Velika Gorica-Žažina dijelom kroz Vukovinu. Obilazni pravac za vozila koja žele iz Velike Gorice ići prema Buševcu i dalje u smjeru Siska (osim vozila javnog prijevoza) je državnom cestom DC31 od raskrižja sa državnom cestom C30 do čvora Velika Gorica, autocestom AC11 od čvora Velika Gorica do čvora Buševec i državnom cestom DC536 od čvora Buševec do državne ceste D30 u Buševcu, u oba smjera. Obilazni pravac za vozila koja žele iz Velike Gorice ići prema Mraclinu i okolici (osim vozila javnog prijevoza) je državnom cestom DC31 od raskrižja sa državnom cestom DC30 do raskrižja sa nerazvrstanom cestom 311100 i nerazvrstanom cestom N311100 preko Okuja do Mraclina, u oba smjera. Vozila lokalnog prometa stanara koja žele ići od Velike Gorice do Vukovine, kao i od Mraclina do Vukovine moraju se normalno propuštati. Javni prijevoz putnika, prolaz vozila hitne pomoći, vatrogasaca i policije, odvijati će se normalno uobičajenom trasom i nepromijenjenim voznim redom

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

promet, hak